vko.21 // 23.5.2024

Ilves jatkaa voittoputkessa (Ilves-FC Inter 3-0)

Kuva: Jimi Soinila

Sarjakärkeen noussut Ilves jatkoi voittoputkeaan Tammelan Stadionilla kaatamalla FC Interin maalein 3–0.

Keskiviikkoillan ottelu käynnistyi tunnustelevasti, eikä ensimmäinen kymmenminuuttinen tarjonnut maalitilanteita. 11. minuutilla Ilveksen johtomaali oli kuitenkin jo lähellä, kun Marius Söderbäck löysi rangaistusalueen rajalta lähteneellä syötöllään puolustuksen selustaan juosseen Santeri Haaralan, joka pääsi yrittämään maalialueen oikeasta kulmasta. Hyökkääjä tavoitteli nostollaan takakulmaa, mutta pallo nousi sekä maalivahti Eetu Huuhtasen että maalin yli.

Edellisestä tilanteesta ei enää kauan avausmaaliin mennyt, sillä 15. minuutilla lukemat muuttuivat 1–0:aan. Perjantainakin Hakaa vastaan osunut Vincent Ulundu jätti rytminvaihdollaan Inter-puolustaja Valentin Purosalon taakseen vasemmalla laidalla, nousi rangaistusalueen sisälle ja lähetti oikean jalan laukauksen takakulmaan.

20. minuutilla Ilveksen toinen maali ei ollut kaukana, kun Anton Popovitchin syöttö tavoitti puolustajan selustaan liikkuneen Oiva Jukkolan. Ilveksen alkukauden tehokkain pelaaja tarjosi vielä syötön keskelle takaviistoon, mutta tällä kertaa vierasjoukkueen puolustus ehti katkaisemaan. 23. minuutilla Marius Söderbäck teki harhautuksellaan tilaa laukaukselle, jonka Eetu Huuhtanen kuitenkin torjui vasemmasta alakulmasta. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa Tatu Miettunen pääsi jatkamaan pallon kohti maalia, mutta Inter-maalivahti sai jälleen näppinsä väliin. Toisessa kulmapotkussa Doni Arifi sai päänsä väliin Santeri Haaralan volleyhyn, mutta jatko suuntautui keskelle Huuhtasen syliin.

Sarjassa alkukauden upeat Ilves-maalit nähtiin jälleen uusi luku ottelun 34. minuutilla. Viime ottelun pelikiellossa ollut Anton Popovitch otti Oiva Jukkolan rangaistusalueen oikealta puolelta takaviistoon lähettämän keskityksen rinnalla haltuun eteensä ja tykitti noin kahdeksasta metristä upean puolivolleyn etuyläkulmaan ohi voimattoman Eetu Huuhtasen. Keskikenttäpelaajan ensimmäinen maali Ilves-paidassa vei kotijoukkueen 2–0-johtoon.

Vincent Ulundu väläytteli vielä jakson lopussa nopeuttaan vasemmalla laidalla, mutta lukemiin ei tullut enää muutosta. Ulundun ja Popovitchin maalit veivät Ilveksen tauolle kahden maalin johdossa.

51. minuutilla Maksim Stjopin pääsi puolittain läpi oikealta puolelta, mutta hieman pieneen kulmaan ajautuneessa ratkaisuyrityksessä pallo kimposi Inter-puolustajan kautta kulmapotkuksi. Tilanteesta nousi myös varoitus Interin Luka Kuittiselle. Kulmapotkun jälkitilanteessa Eetu Huuhtanen torjui Vincent Ulundun vasemman jalan laukauksen etuyläkulmasta. Ilves-maalivahti Otso Virtasen ottelun toinen torjunta tuli 59. minuutilla, kun kapteeni venytti kätensä Jean Botuén viidestä metristä lähettämän tuikkauksen tielle.

Maalipaikat olivat toisella jaksolla ensimmäistä puoliaikaa harvemmassa, mutta ottelu pysyi silti Ilveksellä kontrollissa. Interkin sai välillä pallonhallintaa itselleen, mutta osittain myös Ilveksen hieman turhien pallonmenetysten kautta.

Maksim Stjopin oli viimeisen kymmenminuuttisen alussa lähellä viedä Ilveksen kolmen maalin johtoon kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta kahdeksasta metristä lähtenyt vasemman jalan laukaus nousi päätykatsomoon. Toisessa päädyssä Ilves-kapteeni Virtanen venyi hienoon torjuntaan, kun Darren Smith pääsi puskemaan lähietäisyydeltä.

Keltavihreät pääsivät huudattamaan kotiyleisöä vielä kerran aivan ottelun lopussa. Interin maalivahti Eetu Huuhtanen nousi mukaan vierasjoukkueen kulmapotkuun, jonka Ilves onnistui hyödyntämään saatuaan pallonhallinnan purkunsa jälkeen puolessa kentässä. Maksim Stjopin jakoi pallon vasemmalta keskelle Felipe Aspegrenille, joka lähetti 35 metristä määrämittaisen yli Huuhtasen. Pallo upposi pitseihin ja viimeisteli ottelun loppulukemiksi 3–0.