AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 15.6.2024

Haka haki varman jatkopaikan Suomen Cupissa - EBK taisteli hyvin avausjakson

Haka haki varman jatkopaikan Suomen Cupissa - EBK taisteli hyvin avausjakson

Oliver Whyte tuli tehokkaansa vaihdosta kentälle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka haki Espoosta rutiinivoiton Suomen Cupin viidennellä kierroksella, kun se kaatoi Kakkosen EBK:n maalein 1-5 Keski-Espoon Urheilupuiston tekonurmella.

Hakan päävalmentaja Andy Smith lähti otteluun isolla rotaatiolla, sillä vakio avauskokoonpanon pelaajia oli nyt ottelun alkaessa kentällä vain neljä, eli kapteeninnauhaa kantanut, Niklas Friberg, Nikolas Talo, Ryan Mahuta ja Anton Lepola.

Näytönpaikkansa saivat Eemeli Mäkelä, Oiva Laaksonen ja Akseli Lehtomäki. Lisäksi avauksessa nähtiin Marko Bacanin, Nicolas Dantas, Tuure Siira ja Arlind Sejdiu.

Ensimmäisellä jaksolla Haka ei löytänyt lääkkeitä tiiviisti puolustaneen kotijoukkueen puolustuksen avaamiseksi, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtumaan. Smith teki puoliajalla kolme vaihtoa, kun Evangelos Patoulidis, Juho Kilo ja Imani Lanquedoc korvasivat Mäkelän, Laaksosen ja Lehtomäen.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut pitkään odotella, kun Bacanin iski pallon verkkoon 49. minuutilla näyttävän vaparikuvion päätteeksi. Jos ensimmäisellä jaksolla ei täysin ollut selvää tuleeko Haka ottelua viemään, niin toisella siitä ei ollut enää epäselvyyttä, sillä valkopaidat ottivat ottelussa kuskin paikan ja jatkoivat jatkuvaa paineenluontia kotijoukkueen maalille myös avausosuman jälkeen.

Seuraavaa maalia saatiin kuitenkin odotella 68. minuutille, jolloin Sejdiu kasvatti johdon 0-2. Todellinen pyörremyrsky nähtiin kuitenkin sen jälkeen, kun Oliver Whyte korvasi Marko Bacaninin 62. minuutilla. Edellisen ottelun huilannut Whyte oli terävällä pelipäällä ja iski ottelun loppuun puhtaan hattutempun kahdeksaan minuuttiin. Uusiseelantilaisen osumat syntyivät 78., 80. ja 86. minuuteilla.

Myös EBK sai pientä lohtua peliinsä, kun Arber Istrefi riisti pallon Juho Kilolta ja laukoi pelivälineen tarkasti oikeaan alanurkkaan 83. minuutilla.

Maalintekijöiden lisäksi Evangelos Patoulidis kunnostautui Cup -ottelussa, sillä belgialainen oli mukana järjestämässä jokaista koskilaisosumaa.

Päävalmentaja Smith oli tyytyväinen toisen jakson esitykseen sekä jatkopaikkaan.

– Ensimmäisellä jaksolla emme olleet kovin hyviä. Emme pelanneet sillä tavalla, kuin osaamme ja tiedämme osaavamme. Sillä ei pidä olla merkitystä, mikä peli ja vastustaja on kyseessä, meidän pitää pystyä pelaamaan omalla tasollamme aina.

– Toiselle jaksolle teimme jokusen vaihdon, saimme lisää voimaa hyökkäykseemme, mikä riitti kääntämään ottelun, Smith iloitsi.

Lisää uutisia