AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 15.6.2024

"Lähdetään parantamaan viime vuoden cupista" - KuPS suuntaa sunnuntaiksi Maarianhaminaan

"Lähdetään parantamaan viime vuoden cupista" - KuPS suuntaa sunnuntaiksi Maarianhaminaan

IFK Mariehamn ja KuPS kamppailevat cupin jatkopaikasta sunnuntaina. (Kuva: IFK Mariehamn)

Kuopion Palloseura aloittaa oman urakkansa Suomen Cupissa sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana.

Lähtökohdat huomiseen Suomen Cupin otteluun ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Otteluruuhkan keskellä pelattava ottelu aiheuttaa molemmille joukkueille harmaita hiuksia ja pelaajien kierrätyksiä on varmasti luvassa.

- Vähän pitkä matkustus, mutta saadaan kilpailullinen ottelu ja lähdetään parantamaan viime vuoden cupista, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

- Kierrätystä tulee, se on selvä. Muutamia vaihtoja on mietitty etukäteenkin, toivottavasti peli antaa niihin mahdollisuuden.

Kuopion Palloseura hakee huomenna revanssia viime vuoden Suomen Cupin Maarianhamina-reissulta: viime kaudella kuopiolaisten cup-taival päättyi nimenomaan IFK Mariehamnin vieraissa. Tuolloin varsinaisen peliajan jälkeen tulostaululla oli lukemat 1–1, mutta kotijoukkue oli vahvempi rangaistuspotkukilpailussa lukemin 5–4.

Joukkueet kohtaavat toisensa toista kertaa tälle vuodelle. Ensimmäinen kohtaaminen nähtiin huhtikuussa saarella, kun Kuopion Palloseura haki yhden pisteen Ahvenanmaalta Veikkausliigan ottelussa. IFK Mariehamn ei ole ollut viime aikoina KuPSille helppo vastus: viimeisestä kolmesta kohtaamisesta ahvenanmaalaiset ovat voittaneet yhden ja kaksi muuta ovat olleet varsinaisen peliajan jälkeen tasan.

- Matka on haastava sinne ja IFK Mariehamn on todella sitoutunut joukkue. He puolustavat alhaalla ja tekevät sen hyvin, missään nimessä ei ole helppo ottelu tulossa. Meidän pitää vain olla hyviä, Honkavaara sanoo.

Samalla Honkavaara muistuttaa, että cupin otteluun lähdetään hakemaan mahdollisimman hyvää suoritusta ja ennen kaikkea tulosta.

- Suomen Cup on tärkeä kilpailu ja haluamme olla tässä hyviä – cupista on mahdollisuus saada paikka jopa suoraan Eurooppa-liigan karsintaan. Toki haaste on, että peli tulee tähän otteluruuhkaan, mutta tähän on valmistauduttu ja parissa edellisessä ottelussa ja tämä on hyvä ja perinteikäs kilpailu.

Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu IFK Mariehamn - KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 16.6. kello 19.00. Kaikki Veikkausliigajoukkueitten Suomen Cupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia