AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2024

FC Lahti jatkoon cupissa pitkän kaavan kautta - EPS taipui rangaistuspotkuilla

FC Lahti jatkoon cupissa pitkän kaavan kautta - EPS taipui rangaistuspotkuilla

Osku Maukonen otti ratkaisijan roolin sunnuntaina. (Kuva: Mira Lönnqvist)

FC Lahti eteni jatkoon Suomen Cupissa Espoon Palloseuran kustannuksella rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Itse ottelu päättyi lukemiin 2–2.

Kotijoukkue, Ykkösessä pelaava Espoon Palloseura sai otteluun satumaisen alun. FC Lahti joutui rikkomaan lähellä omaa rangaistusaluettaan ja kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikkaa neljännellä peliminuutilla. Ayuub Ahmed-Nur ampui pallon Lahden maalin yläkulmaan ja vei kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Lahti kuitenkin kuittasi kotijoukkueen onnistumisen alle kaksi minuuttia myöhemmin. Colin Odutayo antoi vapaapotkun ja Asaad Babiker ohjasi pallon taidokkaasti verkkoon. Ja hetkeä myöhemmin Lahti nappasi johtoaseman, kun Vilho Huovila riisti pallon ja harhautteli itsensä maalintekoon. Maalin jälkeen Lahti antoi pallonhallinnan vastustajalle, mutta piti EPS:n muodon ulkona. Näin tauolle lähdettiin Lahden 2–1-johdossa.

Toisella jaksolla EPS sai alkuun paikan. Pallo pomppi onnekkaasti Oscar Dahlforsille, joka ampui tulisesti. Osku Maukonen kuitenkin liimasi vedon varmasti. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä pallo kimpoili Asaad Babikerin keskityksen jälkeen vaarallisesti, mutta tuloksena oli vain lahtelaisten kulmapotku.

Jakson edetessä EPS lisäsi painetta ja sai lopulta palkintonsa. Noin seitsemän minuuttia loppua Dahlforsin syöttö tavoitti Ahmed-Nurin. Maukonen kaatoi hänet rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Ahmed-Nur ampui rangaistuspotkun varmasti sisään ja tasoitti ottelun. Lahti haki vielä lopussa johto-osumaa, mutta ottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun.

Rangaistuspotkukilpailussa Maukonen oli lähellä onnistua torjunnassa heti ensimmäisessä parissa. Pallo meni kuitenkin torjunnan kautta maaliin. Julius Tauriainen tasoitti varmasti parin. Pablo Andrade upotti oman pilkkunsa, mutta kolmannessa parissa oli ratkaisun makua. Kotijoukkueen Valter Salavuo upotti omansa, mutta maalivahti Oskar Lyberopoulos torjui Samuel Pasasen yrityksen. Riku Selanderin parissa molemmat laittoivat pilkkunsa varmasti sisään ja EPS:lla oli mahdollisuus katkaista rangaistuspotkukilpailu. Laith Azhar asettui ampumaan, mutta Maukonen venyi. Luke Ivanovic painoi tasoittavan pilkun varmasti sisään ja rangaistuspotkukilpailussa siirryttiin äkkikuolemavaiheeseen.

Äkkikuolemavaiheessa molemmat joukkueet takoivat maaleja tasatahtia. Lahdelta onnistuivat Vilho Huovila, Mikko Viitikko ja Eemeli Virta. Kolmen parin jälkeen Maukonen venyi jälleen ja pysäytti Otto Rautiaisen vedon. Torjunnan jälkeen Maukonen nappasi itse pallon ja upotti sen. Näin ollen Lahti eteni jatkoon dramaattisten vaiheiden jälkeen.

– Pelin aikana ei tullut juuri vetoja. Emme saaneet pidettyä palloa ja teimme pelin itsellemme vaikeaksi. Se on aina hieno tunne torjua pilkku ja vielä päästä itse tekemään maali perään. Olen muutaman urallani tehnytkin ennen tätä, sankarimaalivahti Maukonen kommentoi pelin jälkeen.

FC Lahti saa Cupissa vastaansa juhannuksen jälkeen vieraskentällä Kokkolan Pallo-Veikot. Sitä ennen Lahti pelaa Veikkausliigaa kotonaan keskiviikkona 19.6. Gnistania vastaan.

Lisää uutisia