AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2024

HJK ei antanut TuPS:n yllättää - varma voitto cupissa nuorella kokoonpanolla

HJK ei antanut TuPS:n yllättää - varma voitto cupissa nuorella kokoonpanolla

Johannes Yli-Kokko nähtiin HJK:n avauksessa Tuusulassa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Tuusulassa nähtiin Cup-henkeä parhaimmillaan, kun Kolmosessa pelaava Tuusulan Palloseura isännöi Klubia Suomen Cupin viidennellä kierroksella.

Voittajasta ei tällä kertaa ollut epäselvyyttä, mutta kesäisessä kelissä lähes 1900 katsojaa viihtyi siitä huolimatta hienon ottelutapahtuman äärellä.

HJK:n avauksessa oli nuorta voimaa sekä Atom kapteeninnauha kädessään. Ville Vuorinen ja Matias Ritari olivat ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen kokoonpanossa ja pääsivät vaihdosta sisään pelaamaan ensimmäiset minuuttinsa. Ritari sai myös puoliajalla kapteeninnauhan Atomilta. Oliver Pettersson sen sijaan pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa puolustuslinjassa Nils Svenssonin sekä pelikiellon vuoksi kaksi liigaottelua huilanneen Diogo Tomasin kanssa.

Nuoriso onnistui ensimmäisellä jaksolla kolmesti. David Ezeh aloitti maalinteon jo 9. minuutilla tarkalla laukauksella taka-alakulmaan boksin rajalta. Hetkeä myöhemmin Liam Möller iski yhden Suomen Cupin viidennen kierroksen hienoimmista maaleista. Hyökkäys päättyi upeaan laukaukseen etuyläkulmaan pienestä liukastumisesta huolimatta. Hyökkäyskolmikon onnistuneen ensimmäisen nelivitosen kruunasi Stanislav Baranovin 3–0-osuma. Ezeh syötti pilkun tuntumaan "Stanille", joka viimeisteli pomppivan pallon tyylillä yläkulmaan.

Myös ensimmäistä kertaa avauksessa aloittaneet Johannes Yli-Kokko ja Samuel Anini jr pääsivät läpiajoihin jakson alkupuolella, mutta TuPS-vahti Oskari Tikkanen vei näissä pidemmän korren. Jobinpostia HJK-leiriin toi Aninin loukkaantuminen, kun ottelua oli ehditty pelata vasta 15 minuuttia.

Ottelun käytännössä ratkettua jo ensimmäisellä jaksolla, ei toisella puolikkaalla nähty samaan tapaan vaarallisia maalipaikkoja ensimmäiseen verrattuna. Ottelun lopussa Baranov ja Ezeh pääsivät vielä kaunistelemaan numeroita molempien tuplatessa oman maalisaldonsa. Baranov pyörähti terävästi boksissa vapaaksi viimeistellen takakulmaan ja Ezeh nosti hienosti pallon yli TuPS-vahti Tikkasen. Molempiin maaleihin syötön tarjoili vasemmalta laidalta Vuorinen.

Suomen Cup jatkuu Klubin osalta kuudennella kierrokselle Ekenäs IF:n vieraana Tammisaaressa. Ottelu pelataan lähtökohtaisesti juhannuksen jälkeen 25. tai 26. kesäkuuta. Sitä ennen taistellaan kuitenkin Veikkausliigan kärkiottelussa Boltilla. Ensi keskiviikkona vastaan asettuu Kuopion Palloseura Töölön myöhäisillan ottelussa klo 21.

Lisää uutisia