AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 15.6.2024

VPS ei antanut Inter 2:n yllättää - varma jatkopaikka Suomen Cupissa

VPS ei antanut Inter 2:n yllättää - varma jatkopaikka Suomen Cupissa

Riku Jääskä pamautti loppunumerot komeasti. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS jatkaa Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle kukistettuaan FC Inter 2:sen Turussa lukemin 1-5.

Vepsun kokoonpanossa oli odotetun paljon kierrätystä pelaajiston suhteen. Useat vähemmille Veikkausliiga peliminuuteille jääneet pelaajat pääsivät avauskokoonpanoon. Viime vuosina varmoilla otteilla topparin paikalla pelannut Samuel Lindemanin paluu kentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen oli ilahduttavaa.

Vepsu otti peliin salama-alun tekemällä 1-0 maalin jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä. Antonio Almen antoi täydellisen kulmapotkun vaaralliselle alueelle, jonka puski päällään sisään Prosper Ahiabu. Toinen maali nähtiin reilun puolen tunnin jälkeen. Samu Alanko ohitti vauhdilla laitakaistalla suoran vastustajansa ja nosti laadukkaalla keskityksellä pallon Kalle Multasen päähän, joka puski pallon päättäväisesti verkkoon.

Kolmas maali nähtiin 74. peliminuutilla kun Antonio Almen vapautti Kalle Multasen läpiajoon. Multanen ohitti vastaan tulleen maalivahdin ensimmäisellä kosketuksella ja pääsi viimeistelemään pallon tyhjään maaliin.

Inter 2 kavensi ottelun 84. peliminuutilla, kun Gezim Voca tykitti reilusta 20 metristä matalan kudin etunurkkaan ohi Teppo Marttisen.

4-1 maalin teki Gleofilo Vlijter, kun hän pääsi puolen kentän läpiajoon ja viimeisteli pallon etunurkasta sisään. Riku Jääskä vastasi kenties ottelun hienoimmasta maalista laukomalla vapaapotkusta suoraan pallon maaliin ottelun lisäajalla reilusta 20 metristä.

Mainittakoon FC Interin reservijoukkueen kunniaksi se, että nuori kotijoukkue pelasi ottelussa aika ajoin erittäin hyvää jalkapalloa ja pystyi rakentamaan useamman hyvän hyökkäyksen, vaikka tänään se riitti vain yhteen maaliin ja lopputulokseen 1–5. Ei siis ole yllätys, että joukkue on tällä hetkellä Kakkosen B-Lohkon kärkisijalla. Ottelu mahdollisti monille Vepsun pelaajille ja erityisesti omille kasvateilleen tärkeitä peliminuutteja edustusjoukkueessa.

Lisää uutisia