AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2024

VPS suosikkina Inter 2:n vieraaksi - "Suomen Cupissa ei saa lähteä takki auki"

VPS suosikkina Inter 2:n vieraaksi - "Suomen Cupissa ei saa lähteä takki auki"

Jussi Nuorela ei aliarvioi Inter 2:ta. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS liittyy lauantaina 15.6. mukaan Suomen Cupin viidennelle kierrokselle, kun se kohtaa FC Inter 2:n Turun Veritas Stadionilla.

Viime vuonna Raidan matka katkesi Cupissa kuudennella kierroksella, kun voittaja ratkaistiin AC Oulua vastaan rangaistuspotkukilpailussa. Silloin laivastonsiniset olivat Raitaa vahvempia 1-0 lopputuloksella.

VPS:n taival Veikkausliigassa on ollut kuluvalla kaudella menestyksekäs joukkueen majaillen ensimmäisiltä kierroksilta asti sarjan kärkisijoilla, ja täten ennakko-odotukset lauantain peliin ovat korkealla. Suomen Cupin voittaja etenee suoraan UEFA:n Konferenssiliigan karsintoihin, ja turnaus etenee perinteisellä "tulos tai ulos" -menetelmällä, joten pelattavaa riittää jokaisen joukkueen kohdalla. Raita lähtee lauantain otteluun selvänä ennakkosuosikkina FC Inter 2:ta vastaan

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela odottaa lauantain ottelua innolla vaikean IFK Mariehamn -ottelun jälkeen Veikkausliigassa, ja kertoo, ettei Suomen Cupissa tule lähteä otteluihin takki auki.

- Kaikki tietävät, että meidän tulee voittaa. Suomen Cupissa on aina isot panokset, sillä voittaja pääsee tietty Eurooppaan. Me haluamme jatkoon.

- Inter 2 on kuitenkin yllätyksellinen joukkue, joka on pärjännyt hyvin kauden alkupuolella. Emme lähde ottelua kohti läpi huutaen. Suomen Cupissa ei saa lähteä takki auki, vaikka oletusarvo onkin se, että voitamme lauantaina, Nuorela kertoo.

Vepsun pitkä Maarianhaminan vierasreissu sekä tulevan keskiviikon yöttömän yön Veikkausliigakierros tulevat vaikuttamaan Nuorelan mukaan lauantain Cup-matsin kokoonpanoihin. Nuorela huomauttaa, että odotettavissa on pelaajien kierrätystä.

- Otteluruuhkasta johtuen tulemme varmasti kierrättämään pelaajia, jonka seurauksena jätkät, jotka eivät ole saaneet paljon peliaikaa, pääsevät näyttämään osaamistaan. Lepuutamme muutamia pelaajia, jotka ovat valmiina Veikkausliigakierrosta varten ensi keskiviikkona. Kokoonpanossamme on hyvä tilanne, ja lähdemme voittamaan pelin vahvalla ryhmällä, Nuorela summaa.

Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu Inter 2 - VPS Veritas Stadionilla lauantaina 15.6. kello 19.00. Kaikki Veikkausliigajoukkueitten Suomen Cupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia