AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 15.6.2024

"Tulee hieno kohtaaminen, pitkästä aikaa Veikkausliigajoukkue Tolsalla" - KTP odottaa Interin haastamista

"Tulee hieno kohtaaminen, pitkästä aikaa Veikkausliigajoukkue Tolsalla" - KTP odottaa Interin haastamista

Kuva: Juha Tamminen

Ykkösliigassa eniten (29) maaleja tehnyt KTP saa vieraakseen Suomen Cupin viidennen kierroksen otteluun Veikkausliigassa eniten (23) maaleja päästäneen FC Interin sunnuntaina.

Vastustajan taso ja vahvuudet ovat hyvin Ykkösliigan kärkipaikkaa hallussaan pitävän KTP:n tiedossa.

- Interin ja Vesa Vasaran ajatuksena on olla pallonhallintaan pyrkivä joukkue. Sen tarkoituksena on usein pyrkiä houkuttelemaan vastustaja prässäämään ja sitten syöttöpelillä purkaa se prässi auki.

- Sitten he yrittävät sitä kautta saada niitten laitureita isoihin tiloihin. Heillä on nopeita ja taitavia pelaajia hyökkäyspäässä ja he koettavat luoda heille isoja tiloja, mihin hyökätä nopeasti, kun ovat saaneet ensimmäiset prässikerrokset rikottua. Siellä on kyllä tosi paljon laatua, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoo.

Vaikka vastus on lähtökohtaisesti kovin tällä kaudella, KTP ei lähde mitään taikatemppuja tekemään sunnuntaina, vaan luottaa Nyholmin mukaan omaan tekemiseensä.

- Lähdetään pelaamaan sitä meidän omaa peruspelaamista, mitä me on harjoiteltu viimeiset kuusi kuukautta ja pelattu viimeiset 11 sarjaottelua. Ei me tulla suuremmin muuttamaan mitään. Luotetaan siihen omaan tekemiseen.

- Siitä tulee kyllä hieno kohtaaminen, kun päästään mittaamaan tasoa ihan tosissaan, kun Veikkausliigajoukkue on vastassa pitkästä aikaa täällä Tolsalla. Mikäs sen hienompaa.

Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu KTP - FC Inter Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina 16.6. kello 17.00. Kaikki Veikkausliigajoukkueitten Suomen Cupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia