AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2024

AC Oulu ratkaisi jo avausjaksolla - cupin 6. kierroksella matka vie VJS:n vieraaksi

AC Oulu ratkaisi jo avausjaksolla - cupin 6. kierroksella matka vie VJS:n vieraaksi

AC Oulu jyräsi jatkoon Suomen Cupissa. (Kuva: Iitu Lehtonen)

Ensimmäinen jakso oli täysin oululaisten käsialaa ja tauolle mentiinkin 4-0 lukemissa. Toisella jaksolla puntit hieman tasoittuivat ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen.

AC Oulu meni johtoon jo viidennellä minuutilla. Jenkkihyökkääjä pääsi KäPan linjan läpi ja keskitti maalin eteen, josta Jesse Huhtala pääsi puskemaan pallon maaliin maalivahti Otto Hautamon ohi. Seitsemän minuuttia myöhemmin oululaiset karkasivat jo kahden maalin johtoon. Justin Rennicks nosti hyökkäystä vasemmalta ja syötti Kapteeni Niklas Jokelaiselle boksin rajalle, joka pääsi tälläämään suoraan kovasta syötöstä pallon takanurkkaan.

Puolen tunnin kohdalla Jesse Huhtala sai pallon hyökkäysalueella ja hänellä oli tilaa sekä aikaa. Huhtala syötti Jokelaisen vapaaksi boksin sisään ja Nikke paukutti illan toisen osumansa. Näin AC Oulu meni kolmen maalin johtoon. Kuusi minuuttia myöhemmin Niklas Jokelainen antoi kulman ja Justin Rennicks pääsi ohjaamaan pallon maaliin etutolpalta. Tämä on ensimmäisen jakson viimeinen maali ja tauolle mentiin Laivastonsinisten neljän maalin johdossa.

Toisella jaksolla ottelu tasoittui pallonhallinnan osalta ja oli jopa hivenen enemmän vierailijan käsissä. Kuitenkin oululaiset tekivät toisen jakson ensimmäisen maalin, kun Julius Körkkö pääsi hyödyntämään KäPan puolustuksen virheen ja pisti pakin harhasyötön maalivahdin ohi boksin sisällä.

Käpylän Pallo sai pientä mielen kohennusta, kun tekivät kavennuksen ottelun 66. minuutilla. Vierailijoiden Maximo Tolonen tykitti kovan laukauksen kohti oululaisten maalivahtia Nuutti Kaikkosta, joka joutui sylkemään pallon. Irtopalloon pääsi maalin edessä Miro Tolonen, joka puikkasi pelivälineen verkon perukoille.

Ottelussa ei enempää maaleja nähty, mutta punainen kortti viuhui vielä AC Oulun Jowin Radzinskille. Puolalainen repi ensin itselleen keltaisen ja heti seuraavalla minuutilla hölmöili itsensä suihkuun. Tämän jälkeen oululaiset joutuivat alivoimaisena painimaan loppuun asti ja maalilla Nuutti Kaikkonen piti huolen, ettei vierailijat saaneet enempää maaleja ottamalla muutaman gamesaverin.

Seuraavalla kierroksella AC Oulua vastaan tulee Kakkosen etelälohkossa pelaava VJS ja ottelu pelataan Myyrmäen Jalkapallostadionilla juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Lisää uutisia