AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2021

Niko Ikävalko KTP:n pelaajakoordinaattoriksi - "Kotkalla on mahdollisuus tarjota hyviä pelaajapolkuja"

Niko Ikävalko KTP:n pelaajakoordinaattoriksi - "Kotkalla on mahdollisuus tarjota hyviä pelaajapolkuja"

Kuva: Matti Järvinen / KTP

KTP:ssa parhaat pelivuotensa viettänyt ja nyttemmin juniorivalmentajana toimiva Niko Ikävalko on ottanut vastaan uuden pestin kasvattajaseurassaan.

Jatkossa 33-vuotias Ikävalko työskentelee FC KTP:n koordinaattorina, jonka tehtävänä on kartoittaa potentiaalisia pelaajia edustusjoukkueen käyttöön sekä toimia linkkinä niin yhteistyöseura Peli-Karhujen kuin myös FC KTP Juniorien välillä.

– Ihan yksin en tule valitsemaan pelaajia KTP:lle, vaan sen tulee tapahtua yhteisymmärryksessä valmentajiston ja seurajohdon kanssa. Viime kädessä koutsit määrittelevät, minkälaisia tyyppejä tarvitaan ja mille pelipaikoille, Ikävalko avaa.

KTP:n Veikkausliigajoukkueen valmennuksesta vastaa nyt kvartetti, jonka nokkamiehenä on espanjalainen Gabriel Xatart. Hänen sopimuksensa kattaa loppukauden, eikä päätöstä jatkosta ole vielä tehty. Niko Ikävalko olisi kernaasti mukana myös valmentajaratkaisua tehtäessä.

– Kuka sitten edustusjoukkuetta jatkossa luotsaakin, tulisi meidän määritellä koko seuran jalkapalloilulle oma peli-identiteetti eli yhteinen linja, pelitapa ja päämäärä, Ikävalko tähdentää.

Kutsun futistalkoisiin Ikävalkolle esitti FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen kuukaudenpäivät sitten. Mies otti kunnioituksella tarjouksen vastaan.

– Jaa mitkä ovat vahvuuksiani tähän tehtävään? Olen pelannut aika kauan ja käsittääkseni minulla on aika hyvä näkemys lajista. Ymmärrän pelin päälle ja tunnistan tyypit, joissa on potentiaalia. Toinen vahvuuteni on se, että tunnen seuraorganisaatioita, valmentajia ja pelaajia, Ikävalko luettelee.

Niko Ikävalko lähtee haarukoimaan "potentiaalisia pelimiehiä" ainakin pääkaupunkiseudulta.

– Siellä on merkittävä määrä harrastajia ja sen myötä myös pelaajareserviä. Kaikki hyvätkään tyypit eivät mahdu HJK:hon, Honkaan tai HIFK:hon. Kotkalla on mahdollisuus tarjota hyviä pelaajapolkuja jalkapalloilijan uraa tavoitteleville.

KTP on nyt vaikeuksissa Veikkausliigan hännillä, ja joukkueen sarjataso saattaa olla ensi kaudella Ykkönen. Se ei kuitenkaan jarruta Niko Ikävalkon toimintatarmoa.

– Ei tämä saa olla mikään yhden kauden juttu, vaan pitemmän ajan projekti. Ihan ensiksi meidän on kyettävä pysäyttämään hissiliike liigan ja Ykkösen välillä ja vakiinnutettava paikka liigan keskikastissa. Myöhemmin voimme tavoitella sitten jotain suurempaa. Kyllä Kotkan kokoisen paikkakunnan lähialueineen pitäisi pystyä ylläpitämään pääsarjatasoinen jengi, Ikävalko paukauttaa.

Lisää uutisia