AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 2.1.2024

"Haluan osoittaa kuuluvani pääsarjatasolle" - Gnistanin Toni Takamäellä on Veikkausliiga vielä kokematta

"Haluan osoittaa kuuluvani pääsarjatasolle" - Gnistanin Toni Takamäellä on Veikkausliiga vielä kokematta

Kuva: Juha Tamminen

Toppari Toni Takamäki kuuluu Gnistanin kokeneeseen kaartiin, mutta Veikkausliigadebyytti 31-vuotiaalla Takamäellä on vasta edessään.

Kaudelle 2023 Gnistanin riveihin Norjasta palannut Takamäki on Suomessa jo kokenut sarjajyrä, mutta Veikkausliigan kentät ovat toistaiseksi vielä kokematta. Ensi kaudella Takamäellä on mahdollisuus tehdä seurahistoriaa olemalla ensimmäinen ja todennäköisesti ainoaksi jäävä pelaaja, joka on kantanut keltapaitaa kolmella ylimmällä sarjatasolla.

– Omalta kohdaltani pääsarjassa pelaamisen olisi pitänyt tapahtua jo aikoja sitten, mutta toisaalta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toki aikaisemmin on ollut myös liigassa pelaaminen mahdollista, mutta ei siinä olisi ollut mitään järkeä. Hienoa olisi toki päästä pelaamaan liigaa nimenomaan Gnistanin paidassa, jossa olen myös pelannut ykkös- ja kakkosdivaria. Toki pelaamiseni riippuu viime kädessä valmennuksen päätöksistä.

– Tietenkin ensimmäinen kausi itselleni, joten kyllähän sitä odottaa ja haluaa kaiken tämän jälkeen osoittaa itselleen, että myös kuuluu pääsarjatasolle pelaajana.

31-vuotias toppari kuuluu ensi kaudellakin joukkueensa kokeneeseen kaartiin. Hän näkee oman roolinsa tärkeänä ennen kaikkea henkisellä puolella.

– Roolini joukkueessa on auttaa myös nuorempia kehittymään sekä olla apuna heille niin kentällä ja kentän ulkopuolella tarvittaessa.

Gnistan joutui odottelemaan lisenssipäätöstä pitkälle joulukuulle saakka, mikä toi viivästyksiä muun muassa joukkueen rakentamiseen.

– Uskon, että Gnistan on hyvässä tilanteessa, vaikka lisenssipäätöksessä kestikin oma aikansa. Pre-season on pitkä Suomessa ja se antaa mahdollisuuden kasata joukkue rauhassa, opetella valmennuksen haluamat pelilliset kuviot sekä oppia tuntemaan joukkuekaverit, pohtii Takamäki.

Gnistanin joukkueen rakennus onkin alkanut myönteisesti. Joukkueeseen on hankittu Jukka Raitalan ja Teemu Penninkankaan kaltaisia kokeneita johtohahmoja sekä kiinnitetty jatkosopimuksiin menneen kauden avainpelaajia.

Päävalmentajaksi nimitetty Jussi Leppälahti haluaa nähdä kentällä intohimoisen ja yhtenäisen joukkueen, jolla on oltava myös tarvittavaa paloa voittamista kohtaan. Näitä samoja asioita painottaa myös Takamäki pohtiessaan joukkueensa menestymismahdollisuuksia Veikkausliigassa.

– Uskon, että meillä on hyvät saumat pärjätä liigassa, kunhan pystytään toteuttamaan omaa peliä yhdessä hyvin ja jokainen on valmis laittamaan itsestään kaiken likoon joukkueen puolesta.

Lue lisää Toni Takamäen mietteitä Gnistan verkkosivuilta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia