AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 19.5.2024

Tuija Hyyrynen muistuttaa Gnistanin vaarallisuudesta – ”KuPS:n on pysyttävä hereillä”

Tuija Hyyrynen muistuttaa Gnistanin vaarallisuudesta – ”KuPS:n on pysyttävä hereillä”

Gnistan isännöi KuPS:aa sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kahden ottelun sunnuntai starttaa Gnistanin ja KuPS:n välisellä Ruudun studio-ottelulla. Ruudun asiantuntija Tuija Hyyrynen uskoo Gnistanilla olevan aseet kaataa KuPS.

Joukkueiden kuntokäyrät ovat päinvastaiset, sillä Gnistan on voitoitta viimeiset neljä ottelua ja KuPS porskuttaa ainoana tappiottomana joukkueena eteenpäin. Hyyrysen mukaan ottelun lähtöasetelmat ovat selkeät.

- KuPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Se on esittänyt hienoja otteita alkukauden aikana.

- Gnistan puolestaan aloitti ryminällä ja otti kaksi voittoa, mutta nyt on ollut vaikeampaa. Se on ottelussa altavastaaja, mutta se on osoittanut pystyvänsä haastamaan minkä joukkueen tahansa, Hyyrynen miettii lähtöasetelmia.

Hyyrynen uskoo Gnistanilla olevan aseet KuPS:n kaatamiseksi.

- Gnistanin kannalta on olennaista se, miten hyvin he puolustavat. Alkukaudesta he pääsivät yllättämään korkealla prässillään, mutta on joutunut puolustamaan myös matalassa blokissa. Silloin se on lähtenyt nopeisiin vastahyökkäyksiin linjan taakse. Gnistan lähtee nopeasti hyökkäämään, kun he saavat pallon.

- Yksi asia on sitten se, että millainen rooli Roman Eremenkolla on Gnistanin keskikentällä jakamassa ratkaisevia syöttöjä viimeiselle kolmannekselle. Gnistan prässää aggressiivisesti ja joukkue lähtee nopeasti ylös. Se on avannut myös sitä puolustusta, kun se on päästänyt eniten maaleja, vaikka siellä on paljon Huuhkaja-kokemusta. Siellä on kuitenkin sen verran laatua, että sen pitäisi pystyä pitämään KuPS poissa boksista.

Hyyrynen varoittaa, ettei KuPS:lla ole varaa ottelussa herpaantua tai muuten voi käydä kalpaten.

- KuPS varmasti liidaa ottelua, mutta sen on pysyttävä hereillä, sillä Gnistan lähtee nopeasti vastahyökkäyksiin, jos vain KuPS:n keskittyminen herpaantuu.

Gnistan-KuPS Mustapekka Areenalla sunnuntaina 19.6. kello 16.00 lähtien. Studio-osuus alkaa kello 15.15 ja Hyyrysen lisäksi studiossa mielipiteitään lataa Mehmet Hetemaj ja Lassi Hurskainen johtaa keskustelua.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia