AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2024

Gnistan-KuPS studio-otteluna - ”Voimme nähdä erittäin viihdyttävän ja maalirikkaan ottelun”

Gnistan-KuPS studio-otteluna - ”Voimme nähdä erittäin viihdyttävän ja maalirikkaan ottelun”

KuPS on edelleen tappioitta. (Kuva: Niklas Pehkonen)

Vauhdikkaan perjantain jälkeen Veikkausliigassa vietetään lauantaina välipäivää ennen kuin kierros paketoidaan sunnuntaina kahden ottelun voimin. Ruudun studio-otteluna nähdään Gnistanin ja KuPS:n kohtaaminen ja Mehmet Hetemaj odottaa viihdyttävää kamppailua.

Hetemaj'n mukaan vastakkain on kaksi aktiivista ja hyökkäysvoimaista, mutta jotka toteuttavat peliään hyvin eri tavalla.

- Molemmat ovat hyökkäysvoittoisia joukkueita, mutta he pelaavat aika eri tavalla. KuPS luottaa lyhytsyöttöpeliin ja yrittää saada pelattua viimeiselle kolmannekselle paljon keskikaistan kautta. KuPS:lla ei ole varsinaista keskushyökkääjää, joten heidän pitää hieman eri tavalla ratkaista maalinteko. Näin ollen he eivät ihan hirveästi keskittele maalilla, analysoi Hetemaj.

- Gnistanilla taas on keskushyökkääjä Jonas Enkerudissa, joka on myös hyvä pääpelaaja. Momodou Sarr on tällä kaudella tullut laidalta vahvasti ja keskittänyt palloa ja Enkerud on boksissa odottamassa.

KuPS on ainoana joukkueen tappioitta Veikkausliigassa ja lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Hetemaj on kuitenkin löytänyt kuopiolaisjoukkueesta omat haavoittuvaisuutensa.

- KuPS:lla ei ole tällä hetkellä keskushyökkääjää, joka tekee maaleja ja olisi vaarallinen boksissa. Heiltä puuttuu hyökkäyspelaamisessa mahdollisuus keskityksiin. He pääsevät kyllä hyville keskitysalueille, mutta boksissa ei ole ketään. Sen vuoksi he joutuvat etenemään rangaistusalueelle usein kombinaatioiden kautta ja välillä boksissakin on nähty vielä syöttelyä. Se on KuPS:n pelissä iso puute ja siellä olisi iso tarve sellaiselle hyökkääjälle, joka olisi vahva pääpelaaja, joka pystyisi avaamaan peliä pitämällä palloa ja voittaa kaksinkamppailuja.

KuPS:lta puuttuu lisäksi myös toppari Ibrahim Cisse, joka jättää oman aukkonsa paikattavaksi.

- Tietenkin se vaikuttaa, kun joukkueesta puuttuu Veikkausliigan paras toppari. Kuka on se, joka haastaa Enkerudin pääpalloissa. Toki siellä on Kristopher Da Graca ja erinomaisesti tällä kaudella pelannut Samuli Miettinen, mutta Cisse jättää kuitenkin aukon. Yleisesti ottaen KuPS:lla ei ole suuria heikkouksia, mutta vastustajan boksiin murtautuminen ei ole heille ihan simppeli homma, sillä se vaatii aika monen summan menevän oikein, että joukkue saa maalin.

Hetemaj'n mukaan ottelussa on kaikki ainekset vauhdikkaaseen ja viihdyttävään otteluun.

- Odotan aika aaltoilevaa peliä. Kumpikaan joukkue ei halua puolustaa matalalla, vaan mahdollisimman korkealla. Sitä myöten, että molempiin päihin tulee paikkoja ja parhaimmillaan voimme nähdä erittäin viihdyttävän ja maalirikkaan ottelun.

Gnistan-KuPS Mustapekka Areenalla sunnuntaina 19.6. kello 16.00 lähtien. Studio-osuus alkaa kello 15.15 ja Hetemaj'n seurana studion parrasvaloissa nähdään Tuija Hyyrynen sekä studioisäntä Lassi Hurskainen.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia