AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 20.5.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 7: Tämä teksti ei sovi herkille

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 7: Tämä teksti ei sovi herkille

Tammelan Stadionin täyttä katsomoa perjantain ilta-auringossa. (Kuva: Jimi Soinila)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen suorittaa peräkkäisin kirjaimin puolenvaihtoja, keskityspalloja sekä läpisyöttöjä, joista ei yksinkertaisesti voi olla hiljaa. Luet Veikkausliigan tuoreista ilmiöistä, arvoisa lukija.

Jos oli viime maanantain Veikkausliigan ilmiökolumnissa tarvetta anteeksipyynnölle, niin tällä kertaa täytyy suorastaa varoittaa herkimpiä lukijoita. Seuraavat kappaleet saattavat nimittäin tuoda herkimmille lukijoille onnenkyyneleitä silmiin.

Eikä siinä ole mitään väärää. Itseasiassa ilon makuisille kyynelille viitoitti suomalaiselle urheiluväelle jo viime perjantaina tietä Ilveksen toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen.

– Tässä tulevat tunteet pintaan, sai Tammelan stadionin ja Ilveksen johtohahmo sanotuksi liikutuksensa keskeltä Aamulehdelle, kun tuntemattomaksi jäänyt yksityishenkilö oli ostanut 400 lippua Pirkanmaan derbyyn ja sinetöinyt pankkikorttinsa höyläämisellä lipunmyynnin lopettamisen perjantai-illan ilakointiin.

Koko perjantai-ilta oli muutoinkin Veikkausliigan suurta juhlaa. Se oli parasta markkinointia, jonka muodostamaa mielikuvaa tässä koittaa itse kukin omalla tekemisellään arjessa muuttaa. Eli mitä Veikkausliigasta ajatellaan ja myös se, että mitä Veikkausliigasta pitäisi ajatella.

Huomasivat itse asiassa Italiassa asti: Finlandia, derby di Pirkanmaa a senso unico: Ilves strapazza Haka, otsikoi saapasmaalainen sivusto derbyderbyderby.it.

En hallitse italian kieltä, mutta sen verran edellistä kappaletta toki ymmärrän, että Pirkanmaan derby ei jättänyt kylmäksi eteläisemmässä Euroopassakaan.

Suunnannäyttöä ja juhlahumua loivat esimerkeillään loppuunmyyty Tammelan stadion sekä Helsingin Jalkapalloklubin keräämät lähes 7500 katsojaa Klubin ja Vaasan Palloseuran vääntöön.

Kun päälle lisätään Gnistanin loppuunmyyty kotiottelu Kuopion Palloseuraa vastaan sunnuntaina, niin en totisesti ole yksin sen mielikuvan kanssa, että Veikkausliiga on seurojen johdolla iskenyt uuteen aikakauteen, uusiin katsojiin sekä uusiin tapoihin rakentaa paikallistason merkityksellisyyttä.

Aina ei ole näin ollut, mutta nyt on. Uusi sivu on kääntynyt ja yhtäkkiä Salmisen onnenkyyneleihin onkin vaivatonta samaistua.

Ja tämäkin vielä!

Kuopion Palloseuran Jerry Voutilainen palasi sunnuntaina Veikkausliigan kunniakkaille pelikentille ja sitä kautta tositoimiin pitkästä aikaa viime kauden vakavan loukkaantumisen jäljiltä. Kun löytyy tahtoa, löytyy tie. Tervetuloa takaisin, Jerry.

Lisää uutisia