AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2024

"Uskomaton ilta kaikin puolin" - Ilves juhli Tammelan täyden tuvan edessä

"Uskomaton ilta kaikin puolin" - Ilves juhli Tammelan täyden tuvan edessä

Ilveksen valmennusjohdollakin oli aihetta juhlia. (Kuva: Jimi Soinila)

Perjantai-ilta muodostui Ilvekselle todelliseksi juhlaksi, kun FC Haka kaatui loppuunmyydyllä Tammelan Stadionilla numeroin 5-0.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantaselta olivat loppua sanat taiston tauottua.

– Ei ole superlatiiveja kuvaamaan tunnelmaa ja fiilistä tällaisen tuloksen jälkeen. Uskomaton ilta kaikin puolin. Iso kunnia pelaajillemme siitä, miten he tänään esiintyivät täyden stadionin edessä.

Rantanen muistutti kuitenkin, että ottelu olisi voinut saada toisenlaisenkin käänteen.

– Pelin alku oli vähän tunnusteleva. Sitten tuli meille sellainen noin kahdeksan minuutin hankala jakso, joka oman tulkintani mukaan johtui siitä, että valahdimme liian alas puolustamaan emmekä oikein päässeet käynnistämään hyökkäyksiä. Se päättyi Hakan rangaistuspotkuun, jossa Otso Virtanen otti erinomaisen "gamesaverin" ja piti meidät pelissä mukana, Rantanen totesi.

- Muutoin pelasimme hyvän ottelun ja teimme todella upeita maaleja. Toisella jaksolla 3–0-maali heti alkuun omalla tavallaan niittasi pelin, mutta jatkoimme kuitenkin työntekoa loppuun asti. Joukkue teki niitä asioita, joita olimme heiltä pyytäneetkin. Olen todella iloinen ja tyytyväinen pelaajiemme puolesta.

Voitto oli Ilvekselle nyt jo neljäs perättäinen ja päävalmentaja ei ole tästä loppujen lopuksi lainkaan yllättynyt.

– Olemme pelanneet sarjan alusta asti vähintäänkin tyydyttävästi, useimmiten hyvin tai erinomaisesti – lukuun ottamatta 30-minuuttista Gnistania vastaan. Kun katsoimme dataa, niin näytti siltä, että tulemme kyllä voittamaan pelejä, kun vaan jatkamme samalla tavalla. Nyt se on vain realisoitunut.

- Totta kai voitot ruokkivat henkeä ja itseluottamusta vielä lisää. Voimme olla vähintään tyytyväisiä siihen, miten olemme kauden aloittaneet.

Lisää uutisia