AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 8.5.2024

"Emme olleet kovin mahtavia" - SJK-luotsi Toni Lehtinen kehui kovan vastuksen antanutta OLS:aa

"Emme olleet kovin mahtavia" - SJK-luotsi Toni Lehtinen kehui kovan vastuksen antanutta OLS:aa

Toni Lehtinen jäi kaipaamaan parempaa voitosta huolimatta. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

SJK matkusti keskiviikkona Ouluun pelaamaan Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelun Ykkösessä pelaavaa Oulun Luistinseuraa vastaan, joka on Veikkausliigajoukkue AC Oulun reservijoukkue.

Ensimmäisen jakson alkupuolella altavastaaja OLS pelasi sangen mainiosti ja sai aikaan myös ottelun ensimmäisen maalin. OLS siirtyi johtoon vajaan kymmenen minuutin jälkeen, kun se hyökkäsi vasemmalta laidalta, ja lopulta Vili Saarikoski pääsi boksin sisällä suhteellisen vapaasti laukomaan pallon maaliin.

SJK ei missään vaiheessa ensimmäisen jakson aikana saanut konettaan käyntiin. Peli vaikutti hieman tuskaiselta ja Veikkausliigakentiltä tutusta poikkeavan kokoonpanon oli välillä vaikea löytää syötöillä toisiaan. SJK sai joitakin vetopaikkoja, mutta tasoitusmaalia se ei saanut aikaan, ja siten oululaiset pääsivät tauolle maalin johdossa.

Toiselle jaksolle SJK teki kokoonpanomuutoksia. Peli alkoi jakson vanhentuessa näyttää seinäjokisten näkökulmasta paremmalta – SJK hallitsi palloa ja ottelua, ja OLS puolusti. SJK tasoitti ottelun vapaapotkusta ajassa 63. minuuttia, kun Fallou Ndiaye puski Pyry Hannolan vapaapotkun kohti maalia. OLS-vahti Onni Sillanpää torjui. Torjuttuun palloon pääsi ensimmäisenä SJK:n puolustaja Tuomas Koivisto, joka laittoi pallon maalin edustalle josta Kasper Paananen ohjasi pallon maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen peli aaltoili ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. SJK teki toisen maalinsa muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa jälleen erikoistilanteesta, kun aiemmin jo ylärimaa kolisutellut Tuomas Koivisto puski tällä kertaa Hannolan vapaapotkukeskityksestä pallon rysään.

– Emme olleet kovin mahtavia. Me vaikutimme epätasapainoiselta, ja meiltä puuttui hieman yhteinen sävel. Kenttä oli hieman pomppuinen ja hidas joten meidän oli vaikea saada rytmiä peliin. He saivat maalin alussa ja puolustivat hyvin. He työskentelivät tiiviinä ja vaikuttivat olevan todella, todella hyvä joukkue suhteessa heidän sarjatasoonsa. Positiivisena asiana voisin mainita sen, että puoliajalla keskustelimme siitä miten vastoinkäymiset voitetaan ja miten voimme näyttää mihin pystymme.

- Lopulta saimme tarvittavat maalit. On paljon asioita joita voimme kehittää. Pelaajien ja kokoonpanon vaihtuvuus on asia, joka tulee väistämättä vastaamme. Nyt tärkeintä on kuitenkin se, että olemme seuraavalla kierroksella, ja se on ainut asia joka Cupissa merkitsee, kommentoi ottelua SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Lisää uutisia