AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.36 // 9.9.2016

Ilves piti kolme pistettä Tampereella (Ilves-RoPS 2-1)

Ilves piti kolme pistettä Tampereella (Ilves-RoPS 2-1)

Ilves jatkaa taisteluaan Veikkausliigan mitalisijoista voitettuaan RoPSin Tampereen Tammelassa 2-1. Lauri Ala-Myllymäki ja Emile Paul Tendeng maalasivat isännille, Jarkko Lahdenmäki vieraille.

Ottelu käynnistyi Ilveksen hienoisessa hallinnassa. Molemmissa päissä nähtiin oitis herkulliset maalipaikat. Ensin RoPS hyökkäsi vaarallisesti, mutta Ilves-maalivahti Mika Hilander esitti upean jalkatorjunnan Juha Pirisen laukaukseen. Heti perään toisessa päässä Ilveksen senegalilaistaikuri ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Tendeng jakeli henkeäsalpaavan kauniisti Jaakko Juutin läpiajoon, mutta laukaus kolahti oikeaan tolppaan.

Mitä pidemmälle avausjakso eteni sitä enemmän Tendeng sai tuttuun tyyliin osakseen rajuja taklauksia. Myös Ilves-pelaajat jakelivat kovia taklauksia ja etenkin hyökkäyksessä Jonne Hjelm oli jatkuvasti prässäämässä aggressiivisesti.

Hyvätempoisella avausjaksolla nähtiin myös yksi maali ja sen teki Ilves! Vahvasti toteutetun sivurajaheittotilanteen päätteeksi Tendeng syötti boxiin, missä jälleen hienon matsin pelannut Juuti jatkoi kauniisti takaviistoon ja Ala-Myllymäki laukoi pallon maaliin, 1-0! Ala-Myllymäeltä eittämättä tyylikäs tapa juhlia muutama päivä sitten kirjoitettua uutta kaksivuotista jatkosopimusta.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty. Ilvekseltä erinomainen 45-minuuttinen ja tauolle 1-0-lukemissa.

RoPS tulee tasoihin, mutta Ilves jyrää voittoon Tendengin johdolla

Toisen jakson alussa nähtiin piristynyt rovaniemeläisnippu ja hieman vaisu Ilves. RoPS sai tehtyä tasoitusmaalin 55. minuutilla, kun tauolla kentälle vaihdettu Jarkko Lahdenmäki laukoi pallon vastustamattomasti maaliin, 1-1.

Ilves oli helisemässä toisen jakson avausvartin, mutta sitten joukkue palasi omalle tasolleen ja sai luotua vaarallisia hyökkäyksiä. Ottelun voittomaali näki Tammelan iltavalot 65. minuutilla. Marco Matrone syötti taidokkaasti vauhdissa olleelle Tendengille, joka jallitteli aikansa ja joutui sitten RoPS-toppari Abdou Jammehin jyräämäksi. Kotiyleisö vaati raivokkaasti rankkaria, jota ei koskaan tullut, mutta sen sijaan Tendeng nousi oitis ylös ja laukoi pallon Jammehin kautta maaliin, 2-1.

Vain hetki myöhemmin Ala-Myllymäki oli naulata koko matsin, mutta tyylikäs hyppypusku meni yläriman kautta yli. Ja pari minuuttia puolestaan tuon jälkeen RoPS:n Lahdenmäki pääsi taas laukomaan vaarallisesti, mutta erinomainen Hilander liimautui taas pallon eteen.

Ilveksellä oli kosolti tilaisuuksia lisätä johtoaan. Vartti ennen loppua joukkue sai aikaan usean minuutin kestäneen massiivisen painostuksen, mutta maaliviivaa pidemmälle palloa ei saatu. Pääarkkitehtina tässäkin mylläkässä oli Tendeng.

RoPS ei saanut lopulta juuri minkäänlaista loppurymistelyä. Tendengillä sen sijaan oli vielä lisäajalla loistopaikka lisätä johtoa, mutta vahvan ottelun RoPS-maalilla pelannut Antonio Reguero torjui näyttävästi. Ilvekselle ansaittu kotivoitto numeroin 2-1 (1-0).


PK-35 Vantaa-Ilves maanantaina 12.9. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla ja RoPS-SJK maanantaina 12.9. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia