AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 11.9.2016

Marco Matrone hyvin esillä juhlapelissään

Marco Matrone hyvin esillä juhlapelissään

Marco Matrone kuuluu Ilveksen kokeneeseen kalustoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen keskikenttäpelaaja Marco Matrone sai perjantaina kunnioitettavat 200 ottelua täyteen Veikkausliigassa. Juhlaottelu päättyi onnellisesti, kun Ilves voitti RoPS:n numeroin 2-1 ja Matrone syötti Emile Paul Tendengin tekemän voittomaalin.

Matrone, 29, on pelannut Veikkausliigaa kaudesta 2007 lähtien FF Jaron, FC Hakan, SJK:n ja nyt Ilveksen miehistöissä. Paljon kertovaa on, että hän on kuulunut lähes joka vuosi edustamansa joukkueen kapteenistoon. Matrone onkin erittäin pidetty ja luotettava persoona Ilveksen joukkueen keskuudessa.

- Onhan 200 ottelua aika paljon, mutta numeroitahan ne vaan ovat. Toivottavasti pelit jatkuvat vielä pitkään, sillä onhan tämä jalkapallo aika mahtavaa – varsinkin tällaisien voittopelien jälkeen! Paljon on ehtinyt tapahtua, paljon erilaisia kokemuksia ja paljon hienoja persoonia, Matrone toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

- Esimerkiksi maalivahtimme Mika Hilander on omanlaisensa persoona. Kun aloittelin liigauraani FF Jarossa vuonna 2007, niin "Hila" kävi siellä testijaksolla. Hän oli muutaman viikon mukanamme ja otti silloinkin heti paikkansa pukukopissa. En olisi silti vielä silloin uskonut, että hänestä kasvaa Veikkausliigan paras maalivahti, Matrone toteaa.

Viime kaudella SJK:ssa Suomen mestaruuden voittanut Matrone siirtyi täksi kaudeksi Ilvekseen 2+1-vuotisella sopimuksella ja hänet valittiin oitis myös keltapaidoissa varakapteeniksi. Matrone on pelannut tällä kaudella 17 ottelua ja mies ollut isossa roolissa Ilveksen keskikentällä.

- Tähän kauteen oli siinä mielessä helppo lähteä, ettei meillä ollut suurempia paineita ja meiltä ei paljoa odotettu. Nyt olemme pelanneet tosi hyvin ja olemme ansainneet itsemme tällaiseen tilanteeseen, joten tottakai loppuun asti taistellaan mitaleista.

PK-35 Vantaa-Ilves maanantaina 12.9. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia