vko.19 // 10.5.2024

KuPS katkaisi VPS:n tappiottoman putken (KuPS-VPS 2-1)

Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen

Väre Areenalla vietettiin perjantai-iltana riemukkaita keltamustia voitonjuhlia. Kovassa pelivireessä oleva Kuopion Palloseura osoitti omalle kotiyleisölleen vahvimpia puoliaan kukistamalla sarjajohtaja Vaasan Palloseuran maalein 2-1 voitontahtoisen peliesityksen jälkeen.

Sarjajohdossa oleva VPS on pelannut tälläkin kaudella erinomaisesti, mutta jäi nyt pelillisesti alakynteen perjantai-illan jännitysnäytelmässä. Puolustaja Clinton Antwin ja keskikenttäpelaaja Axel Vidjeskogin hienot täysosumat toivat kuopiolaisille täydet kolme sarjapistettä ja vaasalaisten pitkään kestänyt, lähes vuoden mittainen tappiottomien liigapelien sarja katkesi tänään keltamustan käsittelyssä.

Ensimmäinen puoliaika taisteltiin tasaisessa tahdissa ajoittain arktisissa olosuhteissa. KuPS hyökkäsi ensimmäisen puoliajan voimakkaaseen myötätuuleen, muttei onnistunut saamaan siitä ratkaisevan laatuista taktista hyötyä. Tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

KuPS aloitti toisen puoliajan todella voimakkaasti ja ottelun luonne muuttuikin pian, kun puolustaja Clinton Antwi onnistui laukomaan näyttävän 1-0- täysosuman (47 min). Vidjeskog kasvatti maalinumeroita pian tämän jälkeen laukomalla 2-0 Joslyn Lutumban hienosta syötöstä (56 min).

Kuopiolaisilla oli tässä vaiheessa todella vahva ote pelistä. VPS iski kuitenkin takaisin, kun Mads Borchers onnistui kaventamaan 2-1 (71 min).

Peliin tuli uutta lisäjännitettä 76 peliminuutin kohdalla, jolloin KuPS-puolustaja Ibrahim Cisse sai illan toisen varoituksensa joutuen poistumaan kentältä. KuPS joutui näin taistelemaan vajaalla viimeisen varttitunnin ajan. VPS ottikin aloitteen haltuunsa hyökäten täydellä voimalla loppuun asti, muttei onnistunut hyödyntämään omaa ylivoimaansa ja Väre Areenan kotiyleisö pääsi näin juhlimaan hienoa kotivoittoa.

VPS säilytti sarjataulukon ykköspaikkansa ja KuPS nousi tällä voitollaan sarjataulukossa kakkoseksi yhden pisteen päähän vaasalaisista.