AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 19.4.2024

Hilander kiinnittänyt huomiota puolustuspelaamiseen – ”Kyse ei ole pelkästään maalivahdeista”

Hilander kiinnittänyt huomiota puolustuspelaamiseen – ”Kyse ei ole pelkästään maalivahdeista”

Ruudun studiossa keskustellaan muun muassa maalivahtipelistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kahdella ensimmäisellä kierroksella on nähty ennätyksellinen määrä maaleja. Mika Hilanderin mukaan joukkueiden puolustuspelissä on ollut kehitettävää.

Veikkausliigan kahden kierroksen ensimmäisissä otteluissa on nähty peräti 47 maalia. Maaleja on syntynyt muun muassa komeiden kaukolaukausten, hienojen hyökkäysten sekä erikoistilanteiden kautta. Hilander näkee joukkueilla olevan näin alkukaudesta vielä tekemistä puolustuspelin kanssa eikä syyttävää sormea ole syytä osoittaa maalille.

- Kyse ei ole pelkästään maalivahdeista. Siellä on ollut joukkueiden puolustuksessa parannettavaa ja koko joukkueen puolustuspelissä, etten laittaisi maalimääriä maalivahtien piikkiin. Toki on siellä ollut sellaisiakin tilanteita, joissa maalivahti olisi voinut torjuakin, Hilander kertaa.

Peliurallaan Hilander ei maalijuhlista liiemmin nauttinut, mutta katsojana alkukauden pelit ovat tarjonneet viihdettä.

- Kyllä sitä mieluummin 4-6-ottelua katsoo kuin maalitonta tasapeliä. Toki jalkapallossa on paljon muutakin hienoa kuin pelkästään maalit. Tykkään siitä, että on ollut runsasmaalisia pelejä, mutta olen katsellut, että joukkueet voisivat puolustaa omaa boksiaan kyllä paremmin.

Ruudun kierroksen studio-otteluna nähdään FC Interin ja KuPS:n välinen ottelu. Joukkueita pidettiin ennen kauden alkua HJK:n mahdollisina päähaastajina, mutta joukkueilla on ollut hyvin erilaiset alkukaudet. Lähtöasetelmat kierroksen huippuotteluun ovat kutkuttavat.

- On mielenkiintoista nähdä jatkuuko KuPS:n pelillinen dominanssi. Vaikka he jäivät saarella 2-2-tasapeliin, niin kyllähän he pelillisesti sitä veivät, mutta lahjoittivat kaksi maalia.

- Interillä tuntuu, etteivät koneet ole vielä lähteneet käyntiin. KuPS on ollut todella positiivinen ja saa nähdä pystyvätkö he jatkamaan pelillistä dominointia myös Interiä vastaan, Hilander ennakoi tulevaa huippukamppailua.

FC Inter-KuPS perjantaina 19.4. kello 18.00 Veritas Stadionilla. Ruudun studio-osuus käynnistyy kello 17.15. Hilanderin lisäksi studiossa nähdään asiantuntijana Antti Niemi. Lassi Hurskainen johtaa keskustelua.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia