AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 18.4.2024

Veikkausliiga viihdyttänyt Antti Niemeä – ”Tyypillistä alkukierrosten yllätyksellisyyttä”

Veikkausliiga viihdyttänyt Antti Niemeä – ”Tyypillistä alkukierrosten yllätyksellisyyttä”

Antti Niemi nähdään Ruudun studiossa perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Antti Niemi tekee kauden debyyttinsä Ruudun asiantuntijana perjantaina, kun hän on studiossa Lassi Hurskaisen ja Mika Hilanderin kanssa. Niemelle Veikkausliiga on lähellä sydäntä.

Niemi loi pitkän ja menestyksekkään uran Euroopan kentillä, mutta kaikki alkoi Veikkausliigasta.. Oululaisen jalkapallokoulun kasvatti pelasi HJK:ssa vuosina 1991-1995 ennen lähtöään suuremmille kentille.

- Kiva, että Veikkausliiga on taas alkanut. Vaikka pelasin valtaosan urastani ulkomailla, niin pelasin hyvän tovin Veikkausliigassa ja yli 100 ottelua, joten se on minun kasvattajasarjani. Kotimaisena sarjana se on tietenkin lähellä sydäntä. Meillä on studiossa hyvä porukka ja varmaan saadaan hyvät keskustelut aikaiseksi.

Niemi nähdään perjantaina ensimmäistä kertaa Ruudun studiossa, mutta hän on pitänyt Veikkausliigaa tarkasti silmällä myös kaksi ensimmäistä kierrosta.

- Ensimmäisillä kierroksilla on nähty sellaista tyypillistä alkukierrosten yllätyksellisyyttä mitä näkee muissakin sarjoissa, ja tietenkin maalimäärät ovat olleet kovia. Uskon, että asetelmat selkiytyvät ja asettuvat enemmän aloilleen kauden edetessä. Nyt on vasta vähän puraistu pintaa.

Studiossa pureudutaan muun muassa Veikkausliigan nuorten suomalaismaalivahtien edesottamuksiin sekä perjantain huippuotteluun FC Inter-KuPS. Niemen mukaan Ruudun ääressä kannattaa olla perjantai-iltana.

- Tasokas peli on tulossa. Molemmat ovat erittäin hyvin valmennettuja joukkueita ja Suomen mittakaavassa vastakkain on kaksi suurseuraa, joilla tavoitteet ovat siellä kärkisijoilla. Inter tulee varmasti kovalla asenteella ja sisuuntuneena, kun kausi ei ole lähtenyt niin hyvin käyntiin kuin ennakoitiin. He ovat varmasti erittäin nälkäisiä ja voisi kuvitella ärsytettyjäkin. KuPS on laatujoukkue ja odotan, pystyvätkö he jatkamaan tasokasta peliään.

FC Inter-KuPS perjantaina 19.4. kello 18.00 Veritas Stadionilla. Ruudun studio-osuus käynnistyy kello 17.15. Niemen lisäksi studiossa nähdään asiantuntijana Mika Hilander. Lassi Hurskainen johtaa keskustelua.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia