AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 27.3.2024

"Yli kolmea pistettä ei voi yhdestä pelistä saada" - Pikkuhuuhkajien voitto maistui Mika Lehkosuolle

"Yli kolmea pistettä ei voi yhdestä pelistä saada" - Pikkuhuuhkajien voitto maistui Mika Lehkosuolle

Mika Lehkosuolle neljä pistetä maaliskuusta oli minimi. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkueen taistelu EM-lopputurnauspaikasta sai lisäpontta tiistaisesta 2-1-vierasvoitosta Montenegrossa.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo oli ottelun lopputulokseen luonnollisesti erittäin tyytyväinen.

– Yli kolmea pistettä ei voi yhdestä pelistä saada, ja pelistä jää tietysti vielä makeampi fiilis, kun voittomaalin tekee lopussa, Lehkosuo sanoo.

Positiivisena asiana päävalmentaja nostaa esiin onnistuneet erikoistilanteet. Ville Kosken maali kulmapotkusta oli näiden karsintojen toinen erikoistilannemaali – ensimmäinen tuli marraskuussa Armeniaa vastaan, eikä sen merkitys ollut 6–0 päättyneessä ottelussa yhtä ratkaiseva kuin tänään. Erikoistilanteet toimivat myös puolustussuuntaan, kuten perjantain Albania-ottelussakin.

– Meitä vastaan on tehty näissä karsinnoissa muutama vaarallinen erikoistilanne ja muutama erikoistilannemaali liikaa. Siinä osa-alueessa onnistuimme paremmin kuin aikaisemmin, ja se lämmittää. Erikoistilanteiden voittaminen on menestyksen ja pelien voittamisen kannalta erittäin tärkeää, Lehkosuo painottaa.

Molemmissa maaliskuun otteluissa puolustuspelaaminen oli kokonaisuudessaan hyvää.

– Näissä kahdessa vaikeassa vieraspelissä prässäsimme pallollista pelaajaa eri korkeuksilla – ylhäälläkin – paremmin kuin monissa muissa peleissä. Onnistuimme siinä asiassa tosi hyvin, Lehkosuo kehuu.

Maaliskuun kahden ottelun jälkeen Suomi lähtee syksyn otteluihin kolme pistettä Romaniaa ja neljä pistettä Sveitsiä perässä. Lehkosuo näkee, että neljä pistettä maaliskuun kahdesta ottelusta täyttää minimitavoitteen.

– Tietysti kuusi pistettä oli jaossa, eli maksimeihin ei päästy. Neljä pistettä kuitenkin riitti pitämään asetelmamme samanlaisina syksyä kohti. Seuraavaksi pelataan Armeniaa vastaan vieraissa – ottelu on voitettava, jos muut joukkueet eivät ala pelaamaan ristiin. Sitten tulee Romania-kotipeli, joka on ratkaiseva peli meidän kantiltamme tässä lohkossa. Ne kaksi syyskuun peliä voittamalla olisimme lohkokakkosena. Siinä on syyskuun kahdelle pelille mahtavat panokset, Lehkosuo päättää.

Lisää uutisia