AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 27.4.2024

FC Hakan Lepola kaipaa lisää tasaisuutta – ”Olemme olleet todella vaihtelevia”

FC Hakan Lepola kaipaa lisää tasaisuutta – ”Olemme olleet todella vaihtelevia”

Anton Lepola kaipailee ehjää 90-minuuttista. (Kuva: Juha Tamminen)

Vuoden ensimmäinen Klassikko pelataan lauantaina Valkeakoskella, kun FC Haka isännöi HJK:ta. Koskilaisten maalivahti Anton Lepola tietää HJK:n vahvuudet ja kaipaa Hakalta ehjää 90-minuuttista.

Hakan alkukauden otteluita on leimannut kaksijakoisuus, sillä Hakalla on ollut vaikeuksia saada ehjä 90-minuuttinen. Lepolan mukaan asian eteen on tehty töitä harjoituskentällä.

- Olemme olleet todella vaihtelevia. On ollut hyviä jaksoja ja myös sellaisia heikohkoja jaksoja. Emme ole pystyneet pitämään sitä hyvää tasoa ja kollektiivista tekemistä koko ottelun ajan. Jossain vaiheessa meillä on vähän pettänyt pelimme rakenne niin pallollisena kuin ilman palloa. Sitä täytyy vain työstää eikä se tule kuin työnteolla, Lepola pohdiskelee Hakan sivuilla.

Hakan joukkue muuttui viime kaudesta paljon ja viime kauden toppareista ainoana tuttuna pelaajana jatkoi Niklas Friberg. Lepola kehuu edessään puolustavia uusia joukkuekavereita.

- Hyviä jätkiä, rohkeita pallon kanssa ja vahvoja kaksinkamppailuissa. Siinä on isoja poikia kuten [Nicolas] Dantas, Hassan [Ndam], [Niklas] Friberg ja [Nikolas] Talo. Hyviä potentiaalisia äijiä, jotka tykkäävät pelata ja ovat kylmäpäisiä.

Lepola ja Hakan puolustuslinja saa kovan haasteen lauantaina, kun vastaan tulee HJK. Erityisen suurennuslasin alla on jo neljä maalia tehnyt HJK:n laituri Topi Keskinen, joka on alkukaudesta ollut lähes pitelemätön.

- Totta kai meidän pitää miettiä mistä se HJK:n suurin uhka tulee ja hän on pelannut niin hyvän alkukauden. Meidän pitää tiedostaa se ja olemme puhuneet mitä keinoja voimme käyttää ehkäistäksemme heidän vaarallisia tilanteita.

FC Haka - HJK Tehtaan kentällä lauantaina 27.4. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia