AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2024

"Hyvä tulos oli meille tärkeä" - Jussi Nuorela tyytyväinen VPS:n voittoon Ilveksestä

"Hyvä tulos oli meille tärkeä" - Jussi Nuorela tyytyväinen VPS:n voittoon Ilveksestä

Voitto maistui Jussi Nuorelalle. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS pelasi maaliskuun harjoitusotteluistaan viimeisen vieraspelinsä lauantaina, kun joukkue matkasi uudelle Tammelan Stadionille kohtaamaan Tampereen Ilveksen. Tiukka ottelu piti sisällään runsaasti toimintaa, ja vauhdikkaiden 90 minuutin jälkeen loppulukemiksi ikuistettiin 1-2 vieraille.

Vepsun peli ensimmäisellä jaksolla oli kokonaisuudessaan hyvä, ja pitkälti koko jakso olikin Vepsun hallinnassa, vaikka Ilves saikin luotua myös omat paikkansa Raidan päädyssä. Kotijoukkueen yrityksistä huolimatta VPS piti päätynsä puhtaana, ja tauolle siirryttiin VPS:n 0-2 johdossa.

Toinen jakso oli Vepsulle ensimmäistä vaikeampi. Helpot pallonmenetykset sekä harhasyötöt loivat Ilvekselle mahdollisuuksia vaaralliseen pelinrakenteluun, ja kotijoukkue pyrkikin aktiivisesti pääsemään peliin mukaan. Ilveksen luoma paine aiheutti Raidalle selviä haasteita, ja sen seurauksena myös vierasjoukkueen omaa hyökkäyspeliä ei saatu kunnolla toimimaan toisella nelivitosella.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen joukkueensa ensimmäisen puoliajan suorituksiin, mutta toisen jakson pelaamisessa VPS-luotsi näki parannettavaa.

- Pelasimme ensimmäisen jakson todella hyvin. Puolustussuuntaan onnistuimme ns. "tuhoamaan" hyvin Ilveksen hyökkäyspelaamista. Olimme hyviä myös omissa hyökkäyksissämme. Teimme nopeita, laadukkaita hyökkäyksiä, ja pelinrakentamisellamme onnistuimme luomaan hyviä tilanteita. Oli ansaittua, että johdimme peliä tauolla.

- Toinen jakso oli meille selvästi hankalampi. Ilves pyrki kovaa pääsemään peliin mukaan, ja otti täten pelin hyvin haltuun. Kun jouduimme paineen alle, emme saaneet hyökkäyspelaamistamme kunnolla toimimaan. Meidän olisi pitänyt pystyä olemaan laadukkaampi pallossa. Ilves sai aikaiseksi hyvän paineen, ja pystyi luomaan useampia hyviä paikkoja toisella puoliajalla. Teppo kuitenkin torjui maalillamme muutaman todella tärkeän tilanteen pitäen meidät johdossa, Nuorela kertoo.

Nuorelan mukaan joukkue saa voitosta itsevarmuutta tulevaa Veikkausliiga-kautta varten. Nuorela nostaa myös tärkeäksi asiaksi uusien vahvistuksien onnistumiset harjoituskaudella, joka kasvattaa pelaajien itsevarmuutta vielä entisestään

- Kokonaisuutta ajatellen oli hyvä, että kykenimme lopulta voittamaan pelin. Onnistuimme säilyttämään voittoasemamme, ja hyvä tulos oli meille tärkeä tänään, sillä se tuo meille itseluottamusta alkavaa sarjaa varten. Voimme olla todella tyytyväisiä varsinkin ensimmäisen puoliajan pelaamiseemme, jonka päälle on hyvä rakentaa entisestään.

- Näimme tänään hienoja yksilösuorituksia, ja uudet pelaajat pääsivät hienosti peliin mukaan. Etenkin Mads näytti siltä, että hän olisi pelannut joukkueessamme jo aiemminkin. Häneltä ottelu oli todella hyvä ja vahva suoritus, ja tärkeää myös, että hän sai myös maalitilinsä auki, Nuorela tuumaa.

Lisää uutisia