AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 21.11.2023

FC Hakan uusi päävalmentaja Andy Smith työn touhussa – ”Menemme askel kerrallaan”

FC Hakan uusi päävalmentaja Andy Smith työn touhussa – ”Menemme askel kerrallaan”

Andy Smith on tarttunut toimeen. (Kuva: Kati Ojala / FC Haka)

FC Hakan pelaajat viettävät paraikaa kauden jälkeistä lomaansa ja palaavat harjoituksiin joulukuun alussa. Hakan uusi päävalmentaja Andy Smith ei ole levännyt laakereillaan, vaan on valmistellut tulevaa kautta.

Smith julkaistiin Hakan uudeksi päävalmentajaksi lokakuun viimeisenä päivänä ja sen jälkeen hän on tarttunut toimeen. Tällä hetkellä valmentajan arkeen kuuluu opiskelua, rekrytointia sekä suunnittelua.

- Tässä vaiheessa olen käynyt läpi paljon ottelumateriaaleja ja olemme työskennelleet rekrytoinnin parissa. Muun valmennusryhmän kanssa olemme suunnitelleet talven harjoitusohjelmaa, jotta olemme valmiita, kun harjoitukset alkavat, Smith kertoo Hakan verkkosivuilla.

FC Hakalla on tällä hetkellä yhdeksän sopimuspelaajaa, jotka kaikki ovat tuttuja jo viime kaudelta. Uusien pelaajien suhteen verkot ovat vesillä, mutta tulokkaat punnitaan tarkkaan.

- Etsimme tällä hetkellä pelaajia, jotka sopivat meille parhaiten sekä pelaajina että ihmisinä ja ovat valmiita tekemään töitä, Smith korostaa.

FC Haka aloittaa harjoitukset 4.12., jolloin Smith pääsee ensimmäistä kertaa harjoituskentälle pelaajiensa kanssa.

- Haluan oppia tuntemaan pelaajia ja muita taustaryhmän jäseniä sekä päästä näkemään pelaajat tositoimissa. Menemme askel kerrallaan, Smith avaa joulukuun suunnitelmia.

Sopimuksensa julkaisun yhteydessä Smith ehti viettää muutaman päivän Valkeakoskella ennen kuin palasi piipahtamaan kotimaassaan. Valkeakoski jätti hänelle hyvän kuvan.

- Kaupunki vaikutti kivalta ja rauhalliselta. Oli mukava, kun oli lunta saapuessamme. Seurassa oli hyviä ihmisiä töissä ja odotan, että pääsen tutustumaan kaupunkiin entistä paremmin. En tosin tiedä kuinka paljon minulle jää aikaa turistikierrokselle, sillä meillä on paljon töitä tehtävänämme ja keskittymisemme on siinä.

Lisää uutisia