AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 31.10.2023

FC Haka siirtyy uuteen komentoon - päävalmentajaksi Andrew Smith

FC Haka siirtyy uuteen komentoon - päävalmentajaksi Andrew Smith

Sander Guerreiro ja Andrew Smith esittäytyivät Tehtaan kentällä. (Kuva: FC Haka)

FC Hakan uusi päävalmentaja on 43-vuotias Andrew "Andy" Smith. Hän on aiemmin urallaan valmentanut Slovakiassa, Englannissa, Bulgariassa ja Portugalissa. Iso-Britanniasta kotoisin olevalla Smithillä on ollut huippuvalmentajien UEFA Pro -lisenssi vuodesta 2018.

Smithin apuvalmentajana aloittaa 35-vuotias Sander Guerreiro, jolla on Portugalin ja Hollannin kansalaisuus. Uusi valmennuskaksikko tuntee toisensa hyvin entuudestaan sillä miehet valmensivat viime kaudella yhdessä slovakialaisessa FK Dubnicassa. Tätä aiemmin Guerreiro on valmentanut kotimaansa Portugalin eri sarjatasoilla. Molemmat valmentajat allekirjoittivat seuran kanssa kahden vuoden sopimukset, mitkä pitävät sisällään option kolmannesta vuodesta.

- Yksi seuran tavoitteista on valmennuksen kehittäminen ja joukkueen pelillisten valmiuksien edelleen parantaminen. Tämän vuoksi Andyn ja Sanderin saaminen meille oli tärkeä askel. Heillä on selkeä visio siitä, miten he haluavat joukkueen pelaavan. Heidän perusajatuksensa on "own the ball". Sen yhdistäminen erittäin aktiiviseen pelaamiseen korkean prässin kanssa, on tapa, mihin haluamme pelillistä ilmettämme suunnata, Olli Huttunen valottaa valmentajarekrytoinnin taustoja.

Ennen valmentajan uraansa Smith pelasi jalkapalloa ammatikseen 15 vuoden ajan muun muassa Sheffield Unitedissa ja Bristol Cityssä sekä viimeisimpänä vuosinaan FC Hakalle hyvinkin tutussa Crusaders FC:ssa.

- Tämä on minulle, kuten kenelle tahansa valmentajalle, mahdollisuus kehittää pelaajia ja itseäni niin valmentajana kuin ihmisenä.

- Olen päässyt valmentamaan eri maissa. Se on ollut mahtavaa, olen oppinut paljon ja haluan kehittyä edelleen, Smith kertoo.

Lähde: FC Hakan tiedote
Lisää uutisia