AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 20.9.2023

​"Emme ole vain osallistumisen riemusta mukana" – HJK kovin tavoittein Konferenssiliigan avaukseen

​"Emme ole vain osallistumisen riemusta mukana" – HJK kovin tavoittein Konferenssiliigan avaukseen

"Toke" ei lähde vain osallistumaan lohkovaiheeseen. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK avaa UEFA:n Konferenssiliigan lohkovaiheen kotonaan torstaina kreikkalaista PAOK:ia vastaan.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoi keskiviikon lehdistötilaisuudessa, että keskittyminen on alkuviikon ollut puhtaasti PAOK:n kohtaamisessa.

- Olemme valmistautuneet peliin ja käyttäneet kaksi päivää niin tehokkaasti kuin mahdollista. Olemme toki scoutanneet vastustajan ja tiedämme, että vastaan tulee hyvä joukkue.

Korkeakunnas nosti esille myös sen, että jo puhtaasti pelaajien markkina-arvoltaan PAOK on HJK:ta yli seitsemän kertaa suurempi.

- Tosi kansainvälinen joukkue, kuusi eri maiden nykyistä ja kuusi entistä maajoukkuepelaajaa. PAOK haluaa pallonhallinnan ja pyrkii etenemään linja kerrallaan. PAOK on etenkin laidoilta vaarallinen joukkue, "Toke" kuvaili vastustajaa.

Torstain vastus on haastava kuten koko lohko, mutta HJK:n tavoite torstaina on selkeä.

- Pelaamme kuitenkin nyt kotona ja olemme jo tänä vuonna kohdanneet täällä kotikentällä kovia joukkueita kuten Molden ja Farulin – ja voittaneet. Kuten viime kaudellakin Eurooppa-liigassa kovia joukkueita oli vastassa, vaikka silloin voittoja ei tullutkaan, Korkeakunnas muistutti.

- Jokaiseen otteluun lähdemme voittoa hakemaan ja varsinkin kun kotona pelataan, niin voitto on tavoitteena. Haluamme ajatella niin, että meitä on todella vaikea voittaa täällä.

HJK on nyt kolmatta kertaa eurocupien lohkovaiheessa perättäisinä kausina ja askel eteenpäin on tiukasti Korkeakunnaksen mielessä.

- Ensimmäiset pari vuotta on mennyt vähän osallistumisen riemusta ja nyt haluamme myös mennä jatkoon. Toki olen realisti ja tiedän, että se olisi yksi suomalaisen jalkapallon yksi suurimmista paukuista, mutta niin oli Huuhkajien EM-paikkakin ja se toteutui. Ihan vain osallistumaan emme kuitenkaan lähde.

HJK:lta ovat toppariosastolta poissa Miro Tenho ja Aapo Halme sekä Korkeakunnaksen mukaan todennäköisesti myös Matti Peltola.

HJK – PAOK Bolt Arenalla torstaina 21.9. kello 19.45. Pääsylippuja otteluun on saatavilla vielä rajatusti, katso tarkemmin täältä.

Lisää uutisia