vko.13 // 1.4.2023

"Olimme mielestäni tuon verran parempia" - HJK-luotsi Koskela näki Liigacup-voiton ansaittuna

HJK-kapteeni Miro Tenho pääsi nostamaan Sami Hyypiä Trophya. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK juhli kauden ensimmäistä pyttyään, kun AC Oulu taipui Liigacupin finaalissa lukemin 2–1. Oululaiset tarjosivat hyvän vastuksen, mutta Klubi oli selvästi vierailijaansa terävämpi sekä ottelun alussa että lopussa.

AC Oulu ei ollut hävinnyt kuluvan kalenterivuoden aikana vielä kertaakaan, eikä oululaisjoukkue päästänyt Klubia helpolla. Ensimmäisillä minuuteilla Klubi väläytteli aggressiivista prässiään, ja lyhyillä syötöillä peliä avannut AC Oulu sortui useaan vaaralliseen pallonmenetykseen. Georgios Kanellopoulos oli avata maalihanat jo toisella minuutilla, mutta AC Oulu selvisi säikähdyksellä.

Ensimmäisen vartin aikana myös Topi Keskinen ja Bojan Radulovic pääsivät yrittämään maalintekoa hyvältä sektorilta, mutta kaksikon laukaukset eivät osuneet maalipuiden väliin. Tämän jälkeen ottelu kuitenkin tasoittui, eikä Oulu sortunut enää hölmöihin menetyksiin. Lisäksi tiivis oululaisryhmä oli vaikea murtaa.

Oulu oli terävimmillään ensimmäisen jakson lopussa ja toisen jakson alussa. Heti tauon jälkeen Yanga Baliso ja Ashley Coffey pääsivät kokeilemaan Jesse Östin torjuntavirettä, mutta HJK-vahti veti molemmilla kerroilla pidemmän korren.

– Aloitimme ottelun hyvin. Korkea prässimme toimi, ja saimme sen seurauksena pari hyvää maalipaikkaa. Sen jälkeen peli tasoittui. Toisen jakson alku oli meiltä heikko, mutta sitten paransimme selvästi, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Ottelun ratkaisu antoi odottaa itseään. Viimeisellä kympillä Rasmus Karjalainen oli viedä AC Oulun johtoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, mutta Öst otti elintärkeän torjunnan. Vastahyökkäyksestä Klubi siirtyi johtoon, kun Atom suti oman puskunsa paluupallon verkon perukoille.

Maksim Stjopin siirsi näppärästi Klubin 2–0-johtoon Anthony Olusanyan erinomaisen esityön jälkeen, ja ottelu vaikutti olevan taputeltu. AC Oulu ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Onni Suutari survoi vielä kavennuksen kulmapotkusta.

– Kentän kastelu on vielä talven jäljiltä poissa käytöstä. Kuivalla kentällä pallon syöttäminen ja kuljettaminen on hidasta, ja sillä on iso vaikutus pelinkuvaan. Meidän olisi siitä huolimatta pitänyt pystyä hyökkäämään paremmin, mutta etäisyytemme jäivät liian pitkiksi.

– Tuollaista matalaa blokkia vastaan pitää vaihtaa puolta ennen kuin voi edetä, mistä ensimmäinen maalimme oli hyvä esimerkki. Teimme kaksi hienoa maalia, ja Jesse (Öst) otti tärkeän torjunnan ennen 1–0-osumaa. Olimme mielestäni tuon verran parempia kokonaisuudessaan, Koskela summasi.

Ottelu oli samalla HJK:lle harjoituskauden viimeinen: Veikkausliiga käynnistyy jo tulevana keskiviikkona 5. huhtikuuta, ja HJK isännöi avauskierroksella FC Honkaa.