AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 1.4.2023

​HJK vei Liigacupin nimiinsä – AC Oulu kaatui finaalissa 2-1

​HJK vei Liigacupin nimiinsä – AC Oulu kaatui finaalissa 2-1

HJK vei Sami Hyypiä Trophyn palkintokaappiinsa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK vei kuudennen Liigacupin mestaruuden kaatamalla tasaisessa ja viimeisellä kymmenminuuttisella kolme maalia tarjonneessa finaalissa AC Oulun 2-1 (0-0).

Ottelu alkoi HJK:n vahvalla hallinnalla, mutta todellisia vaaranpaikkoja Calum Wardin vartioimalla AC Oulun maalilla ei nähty. Avausjakson edetessä oululaiset pääsivät paremmin peliin mukaan ja loivat myös muutaman maalipaikan. Jesse Östin HJK-maalilla ei tarvinnut kuitenkaan varsinaisiin torjuntatöihin ryhtyä.

Tauolle Bolt Arenalla mentiin näin maalittomissa tasanumeroissa.

Toiselle jaksolla AC Oulu tuli terävämmin, mutta ote siirtyi vähitellen jälleen HJK:lle. Pitkään edettiin kuitenkin maalittomassa tilanteessa, kunnes viimeisellä kymmenminuuttisella alkoi tapahtua.

82. minuutilla AC Oululla oli erinomainen paikka, mutta Öst torjui Rasmus Karjalaisen laukauksen. Vastahyökkäyksestä HJK iski. Atom pääsi ohjaamaan maalinedustalta, mutta pallo pamahti tolppaan. Atom oli paluupallossa ensimmäisenä ja vei HJK:n johtoon.

Ottelu näytti jo ratkenneen, kun Maksim Stjopin tuplasi HJK:n johdon vain kolme minuuttia myöhemmin. AC Oulu ei antanut kuitenkaan periksi ja Onni Suutari kavensi varsinaisen peliajan loppuhetkillä kulmapotkusta. HJK piti kuitenkin johdostaan kiinni loppuun saakka ja juhli Liigacupin mestarina.

Lisää uutisia