AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 26.9.2022

FC Haka akut ladattuina Mestaruussarjaan – ”Pääkoppa on kunnossa ja mieli virkeänä”

FC Haka akut ladattuina Mestaruussarjaan – ”Pääkoppa on kunnossa ja mieli virkeänä”

FC Haka pääsee hyvistä asemista Mestaruussarjaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka aloittaa Mestaruussarjan keskiviikkona matkatessaan FC Interin vieraaksi. Koskilaisilla oli pitkä tauko peleistä ja pelaajat ovat keränneet voimia kauden loppurutistukseen.

Ennen Mestaruussarjan alkua Hakalla on peleistä 2,5 viikon mittainen tauko. Hakan pelaajat pääsivätkin vetämään hetken happea ennen kuin palasivat harjoituksiin.

- Pelaajilla on pitkä kausi takana ja on tärkeä, että pääkoppa on kunnossa ja mieli virkeänä. Tässä pistetään joukkue fyysisesti iskuun ja muistutetaan pelaajia pelimme perusprinsiipeistä, päävalmentaja Teemu Tainio kertoo seuran sivuilla.

Hakan pelitauko venyi, kun niin ikään Mestaruussarjassa pelaavat KuPS ja FC Inter pelasivat viime viikonloppuna Suomen Cupin finaalissa ja käynnissä on maajoukkuetauko. Hakan pelaajat pääsevätkin lähtemään Mestaruussarjaan akut ladattuina.

- Mielestäni se on tosi tärkeä päästä hetkeksi huilaamaan. Luulen, että meillä on ehkä enemmän vapaapäiviä kuin muilla joukkueilla eikä minua ole koskaan häirinnyt antaa pelaajille vapaata. Meillä on suhteellisen pieni rinki ja on tärkeä saada pidettyä iskukyky loppuun asti. Kahtena edellisvuonna olemme pelanneet vahvan syksyn, ja uskon sekä toivon, että niin tapahtuu myös tänä vuonna.

Vaikka tämä kausi on edelleen kesken, niin ensi kauden valmistelut ovat jo käynnissä. Niklas Fribergin ja Janne-Pekka Laineen jatkosopimukset on jo julkaistu.

- Ensi vuoden joukkueen rakentaminen on ollut jo hyvän aikaa käynnissä. Tänä vuonna sen tekee helpommaksi, ettei tarvitse miettiä millä sarjatasolla ensi kaudella pelataan. Nyt agentit ovat aktiivisina ja näkisin Hakan pelaajille mielenkiintoisena vaihtoehtona.

- Käymme tällä hetkellä läpi nykyjoukkuetta ja kenet haluamme pitää, ja sitten olemme katsoneet jo vahvistuksia ensi kauden joukkueeseen. Olemme yrittäneet kehittää myös sitä puolta ja ainakin tänä vuonna voi sanoa, että hankinnat ovat osuneet nappiin, Tainio kertoo.

FC Inter-FC Haka keskiviikkona 28.9. Veritas Stadionilla kello 18.00 alkaen.

Lisää uutisia