AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2022

FC Haka noussut taas puheenaiheeksi Valkeakoskella – ”Innostus on kasvanut”

FC Haka noussut taas puheenaiheeksi Valkeakoskella – ”Innostus on kasvanut”

Yleisö on löytänyt tiensä Tehtaan kentälle tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa häämöttävät ratkaisun hetket ja FC Hakalla on edessään herkullisten mahdollisuuksien syksy. FC Hakan menestys on herättänyt myös valkeakoskelaiset entistä vankemmin joukkueensa taakse.

Ennen kauden alkua FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio totesi tavoitteista, ettei kannata lähteä liikaa paukuttelemaan henkseleitä, mutta taustalta oli vaistottavissa samalla vahva luotto omaan joukkueeseen. Se luotto ei osoittautunut turhaksi, kun Haka pelasi upean runkosarjan sijoittuen neljänneksi. Haka taisteleekin tällä hetkellä tosissaan mitalista ja europaikasta.

- Pitää olla kyllä tyytyväinen. Aloitimme hyvin, mutta sitten meille tuli pieni heikko vaihe, muttemme missään vaiheessa painaneet paniikkinappulaa, vaan uskoimme omaan tekemiseemme. Pitkäjänteisyys on varmasti suurin salaisuutemme. Emme ole niin ryhmäsidonnaisia, mutta meillä perusperiaatteet ovat pysyneet samana. Pystymme pelaamaan neljän tai viiden linjalla sekä hyökkäyksessä 1-3 kärjellä

- Tietenkin täytyy muistaa sekin, että tulokset kasvattavat itseluottamusta ja yleisö on löytänyt hienosti Tehtikselle. Pelissämme on näkynyt iloisuus ja suurin ero on näkynyt erityisesti kotiotteluissamme, Tainio toteaa Hakan verkkosivuilla.

Kahtena edelliskautena Hakalla oli vaikeuksia kotikentällään, mutta tällä kaudella Haka ei ole antanut Tehtaan kentältä mitään ilmaiseksi. Se olikin runkosarjan neljänneksi paras kotijoukkue, mutta esimerkiksi vain kaksi pistettä toiseksi parasta HJK:ta heikommalla pistesaldolla. Tällä kaudella joukkueesta on huokunut itseluottamus kentälle astuessa ja vieraat ovat saaneet tuta mikä joukkue on Tehtaan kentän isäntä.

- Aikaisempina kausina oli huomattavissa sellainen tietynlainen puristus, kun tulokset olivat huonoja. Kyllä se näkyi joissain pelaajissa, että oli löysät housuissa, kun tuli kotipeli ja tulokset olivat olleet huonoja. Nyt sellainen tietty naiivius on jäänyt kotikentällä pois. Aiempina vuosina meillä saattoi olla kotona hallinta, muttemme oikein tietäneet miten pystyisimme hyödyntämään sitä. Sen takia hävisimme monta peliä kotona maalilla tai kahdella. Yksi iso asia on se, että olemme saaneet hyödynnettyä pelaajiemme vahvuuksia ja saaneet istutettua ne omaan pelitapaamme.

Pelaajat ovat kilvan kehuneet Tehtaan kentän tunnelmaa tällä kaudella sekä yleisön merkitystä vahvassa kotisaldossa. Myös Tainio on huomannut Hakan nousseen taas positiiviseksi puheenaiheeksi Valkeakoskella.

- On ollut hieno huomata kuinka paljon yleisöä on peleissämme ollut tällä kaudella. Se on ollut meille tärkeä voimavara, kuten tuloksistakin näkyy. Samalla kaupungilla huomaa kuinka innostus on kasvanut, kun monet tulevat juttelemaan ja kaupungilla kuulee puhuttavan Hakasta, Tainio iloitsee.

FC Haka aloittaa Mestaruussarjan keskiviikkona 28.9. FC Interin vieraana.

Lisää uutisia