AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2022

Tainio mitali ja europaikka mielessä Mestaruussarjaan – ”Ei meillä ole muuta tavoitetta”

Tainio mitali ja europaikka mielessä Mestaruussarjaan – ”Ei meillä ole muuta tavoitetta”

Teemu Tainiolla on selvä tavoite Mestaruussarjaan lähdettäessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Mestaruussarja alkaa Hakan osalta keskiviikkona 28.9. FC Interin vieraana. Päävalmentaja Teemu Tainion tähtäimessä on mitali ja sitä kautta suora paikka eurokentille ensi kaudeksi.

Hakan voitto Hongasta runkosarjan viimeisessä kotiottelussa saattaa osoittautua mitalin arvoiseksi, sillä ennen tuota ottelua joukkueiden välinen piste-ero oli Hongan hyväksi 10. Nyt Mestaruussarjaan lähdettäessä ero on enää neljä pistettä.

- Ei meillä ole muuta tavoitetta kuin ottaa Honka kiinni. Mutta kun se ei ole pelkästään omissa käsissä, niin ainoa johon voimme keskittyä, on oma peli, Tainio muistuttaa Hakan verkkosivuilla.

Honka ja Haka kohtaavat Mestaruussarjan päätöskierroksella Espoossa ja tuossa ottelussa saattaa ratketa pronssimitali.

- Olisi maaginen huipennus taistella Espoossa mitalista vielä viimeisessä pelissä, Tainio makustelee jo valmiiksi.

Mikäli Haka jää ilman mitalia, niin eurokentille on toinenkin oljenkorsi, sillä Mestaruussarjan jälkeen pelataan Eurolopputurnaus, johon osallistuvat sijoille 4-8 sijoittuneet joukkueet. Neljäs sija olisi myös arvokas, sillä se takaisi suoran finaalipaikan. Eurolopputurnauksen voittaja saa itselleen karsintapaikan ensi kauden Konferenssiliigaan.

- Jos emme saa Mestaruussarjasta suoraan europelipaikkaa, niin sitten se täytyy napata pidemmän kautta Eurolopputurnauksesta. Kun kausi on mennyt näin hyvin, niin olisi selkeä pettymys tässä vaiheessa jäädä ilman europaikkaa.

Haka pääsee lähtemään hyvistä asetelmista Mestaruussarjaan, sillä runkosarja päättyi Hakan osalta kolmeen peräkkäiseen voittoon. Loppukaudeksi ei lähdetä Tainion mukaan liiemmin muuttamaan hyväksi havaittua konseptia.

- Lähdemme Mestaruussarjaan samalla sapluunalla ja kaiken ytimessä on oma pelimme.

Lisää uutisia