AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2022

FC Hakan peli kehittynyt kauden edetessä – ”Yleisö on ainakin viihtynyt”

FC Hakan peli kehittynyt kauden edetessä – ”Yleisö on ainakin viihtynyt”

Hakalla on riittänyt tuuleteltavaa tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut FC Haka oli runkosarjan toisen kierroksen eniten pisteitä kerännyt joukkue yhdessä HJK:n kanssa. Päävalmentaja Teemu Tainion joukkueen menestykselle on monta tekijää.

Hakan kausi alkoi hyvin, mutta toukokuussa joukkueelle tuli pieni suvantovaihe. Haka pääsi nopeasti taas voiton makuun ja joukkueen peli on kehittynyt läpi kauden. Konkreettisimmin se näkyy puolustuspelaamisessa, sillä alkukaudesta vastustajat iskivät kovalla prosentilla erikoistilanteista, mutta viime aikoina erikoistilanteissa on juhlinut Haka.

Toisaalta Haka on päästänyt siitä huolimatta selkeästi eniten maaleja kärkijoukkueista. Ainoastaan häntäpäässä olevat FC Lahti ja HIFK ovat päästäneet Hakaa enemmän maaleja tämän kauden aikana.

- Varsinkin erikoistilanteet olivat meille jossain vaiheessa myrkkyä, mutta nyt olemme petranneet niissä paljon molemmissa päissä. Tietenkin hyökkäyksessä niistä voisi tulla vielä lisääkin maaleja. Isoin syy on ihan koko joukkueen puolustamisessa, mutta kyllähän sinne mahtuu kaikenlaisia henkilökohtaisia virheitä ynnä muita. Yleisö on varmasti ainakin viihtynyt peleissämme, Tainio heittää seuran sivuilla.

Yksi Hakan menestyksen kulmakivistä on ollut se, että joukkue on noussut useaan otteeseen tappioasemasta joko tasapeliin tai voittoon.

- Se on iso edistysaskel tällä kaudella ja yksi syy siihen on myös mukaan liittynyt henkinen valmentaja Aleksi Tossavainen. Tuntuu, että jätkät ovat olleet häneen tosi tyytyväisiä. Sillä on varmasti iso merkitys, että olemme pystyneet antamaan pelaajille työkaluja päästä pettymysten yli ja käsitellä niitä, Tainio kiittelee alkukaudesta mukaan liittynyttä Tossavaista.

Haka on onnistunut tällä kaudella nimenomaan koko joukkueen voimin. Vaikka Lee Erwin on maaleillaan saanut suurimmat otsikot, niin joukkue on onnistujia täynnä. Haka on useasti pystynyt muuttamaan ottelun kulun ja kääntämään pelin itselleen vaihtopenkiltä tulleiden pelaajien avulla.

- Olemme saaneet penkiltä tulivoimaa kauden aikana ja pystyneet sitä kautta ratkaisemaan otteluita. Sanoin ennen kauden alkua, että tämä on minun Haka-aikani paras joukkue ja sen näkee tuloksistakin. Kuten Pep Guardiola on sanonut, niin mitä parempi joukkue, niin sitä parempia tuloksia, Tainio heittää.

Lisää uutisia