AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 20.8.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Ahvenanmaan ylpeys IFK Mariehamn isännöi sunnuntaina Ilvestä. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa ainoastaan kahden pisteen erolla tamperelaisten eduksi.

Molemmilla osapuolilla on alla kirvelevät tappiot viime viikonlopulta. Saarelaiset sinnittelivät pitkään kiinni maalittomassa tasatuloksessa KuPS:n kotikentällä, mutta lopulta tuloksena oli 0–1-tappio. Ilves puolestaan koki 0–4-höykytyksen isännöidessään FC Honkaa.

IFK on oikeastaan läpi kauden keikkunut sarjataulukon häntäpäässä, jonka lähelle myös kissapeto on valahtanut ainakin tällä haavaa. Ilves miehittää yhdeksättä sijaa 20 pisteellä, "Grönvitt" on kaksi pistettä perässä sijalla 10.

IFK:lla ja Ilveksellä on molemmilla parannettavaa tuloskuntonsa kanssa.

– Maarianhaminalla on paljon taitavia pelaajia, he luottavat varsinkin hyökkääjiensä yksilöominaisuuksiin. He ovat pelanneet tasaisia hyviä otteluita. Potentiaalia olisi enemmänkin, kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Olemme siinä mielessä samassa tilanteessa, Ilves-luotsi Toni Kallio kuvailee.

– Kesän alussa meiltä löytyi stabiilius ja pystyimme paljon pelaamaan samalla kokoonpanolla. Sen jälkeen on tullut joukkueessa haasteita loukkaantumisten ja pelikieltojen takia. Toisaalta on myös uusia pelaajia tullut mukaan. Kolikolla on kaksi puolta.

Tasaista koitosta ennakoi myös IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén.

- Odotan tiukkaa kamppailua. Ilveksellä on ollut vaikea jakso, mutta he ovat edelleen hyvä joukkue. Ei heistä ole tullut huonoja siksi, että he eivät ole toviin voittaneet pelejä.

- Ottelut tässä liigassa ovat tiukkoja, mutta toivon sellaista pelinkuvaa, jossa me otamme ottelun haltuumme. Emme lähde koko aikaa prässäämään ylhäältä, vaan meidän pitää olla aggressiivisia ja aktiivisia ja häiritä vastustajaa niin paljon kuin mahdollista, jotta he eivät saa omaa peliään käyntiin. Toivottavasti voimme myös hyödyntää heidän horjutettua itseluottamustaan, Norrmén kaavailee.

IFK Mariehamnilta on loukkaantumisen takia edelleen sivussa Jamie Hopcutt. Timi Lahti ja Jean-Christophe Coubronne puolestaan kärsivät pelikieltoa. Sen sijaan Mohammed Abubakari on polvioperaatiosta toivuttuaan taas täydessä iskussa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat pelikiellossa olevat Teemu Jäntti ja Mikael Almén. Aapo Mäenpää on pitkäaikaisloukkaantunut.

Molemmat joukkueet julkistivat myös ottelun alla uuden vahvistuksen. Huuhkajapuolustaja Albin Granlund palaa IFK Mariehamniin ja Ilves vahvistui ghanalaislaituri Najeeb Yakubulla. Kummatkin hankinnat ovat pelikelpoisia jo sunnuntaina.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Hyöty Eerik
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Notash Pouria

IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 21.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ålandstidningen, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia