AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 20.8.2022

Ilves vahvisti rivejään - ghanalaislaituri sopimukseen

Ilves vahvisti rivejään - ghanalaislaituri sopimukseen

Kuva: Juha Tamminen

Ilves on tehnyt kesän siirtoikkunan kolmannen hankintansa kiinnittämällä laitapelaaja Najeeb Yakubun rivistöönsä. Sopimus pitää 22-vuotiaan ghanalaispelurin seurassa kesäkuun 2023 loppuun asti.

Yakubu siirtyi Ukrainan pääsarjassa pelaavan Vorskla Poltavan riveihin Ghanasta vuonna 2018. Yakubulla on voimassa oleva sopimus Vorskla Poltavaan kesäkuuhun 2024 asti, mutta Venäjän käynnistämästä hyökkäyssodasta johtuen maassa pelaavilla pelaajilla on oikeus laittaa sopimuksensa tauolle kesäkuun 2023 loppuun asti. Yakubu käytti tuon oikeutensa siirtyessään Ilvekseen.

Neljän kauden aikana hän pelasi yhteensä 62 ottelussa Vorskla Potavan paidassa ja edusti seuraa Eurooppa-Liigassa asti. Laitapelaaja kuului myös maansa juniorimaajoukkueen rinkiin. Yakubu on urallaan pelannut useamman ottelun niin oikean kuin vasemman puolustajan sekä laiturin tontilla, mikä tekee nuorukaisesta erittäin monipuolisen vaihtoehdon Ilveksen rosteriin.

– Pystyn pelaamaan lähes millä tahansa paikalla, mutta eniten olen pelannut vasemmalla laidalla niin puolustuksessa, kuin hyökkäyksessä. Olen nopea pelaaja ja luon paljon paikkoja hyökkääjille nousuillani, Yakubu kertoo.

– Tunsin, että minut todella halutaan Ilvekseen. Lisäksi tunnen Ericin (Oteng) ja Yusifin (Moussa) hyvin ja se vahvisti päätöstäni siirtyä Tampereelle, sillä kuulin heiltä paljon hyvää seurasta. Olen innoissani tästä uudesta haasteesta Suomessa, Yakubu kertoo siirrostaan.

Kausi Veikkausliigassa on jo pitkällä ja ainoaksi tavoitteeksi hän kertoo jäljellä olevien otteluiden voittaminen niin runko-, kuin loppusarjassa. Kaudella 2023 Yakubu haluaa olla Veikkausliigan kärkisijoilla.

– Lähdemme ehdottomasti tavoittelemaan ensi kaudelle top kolme sijoja. Minulla on kokemusta Europeleistä, joten olisi hienoa päästä pelaamaan kansainvälisillä kentillä, Yakubu sanoo.

– Yakubu tuo puolustukseemme ja laidalle kaivattua tukea. Hän on todella taitava pelaaja, joka luo huippupaikkoja nousuillaan ja nopeudellaan. Hän on näyttänyt myös erinomaisia otteita puolustussuuntaan ja pystyy katkomaan vastustajan hyökkäyksiä taidokkaasti, Toni Hevonkorpi kertoo tyytyväisenä siirrosta.

– Olemme saaneet nyt pelaajia tarvituille pelipaikoille, joten voimme olla tyytyväisiä tämän siirtoikkunan antiin tähän mennessä, Hevonkorpi kommentoi siirtoikkunaa.

Lisää uutisia