AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 10.9.2020

HIFK:n Keeney hehkutti derbyvoittoa – ”Voimme nauttia yhdessä tästä upeasta voitosta”

HIFK:n Keeney hehkutti derbyvoittoa – ”Voimme nauttia yhdessä tästä upeasta voitosta”

HIFK pääsi juhlimaan Stadin derbyn voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK otti Helsingin herruuden voittamalla kauden ensimmäisessä Stadin derbyssä HJK:n 4-3. HIFK:n valmentaja Mike Keeney oli syystäkin huojentunut ottelun jälkeen, sillä derby tarjosi runsaasti sekä maaleja että vaarallisia tilanteita ja draamaa.

HIFK sai ensimmäisellä puoliajalla repäistyä kahden maalin johdon, mutta HJK aloitti takaa-ajonsa toisella puoliajalla ja nousi tasoihin kymmenen minuuttia ennen loppua. Hieman ennen peliajan täyttymistä Eero-Matti Auvinen onnistui puskemaan HIFK:lle voittomaalin ja käynnisti juhlat HIFK-kannattajien keskuudessa.

– Alussa olimme vähän vastustajaa jäljessä, mutta selvisimme, ja saimme nopean maalin vastahyökkäyksestä siihen alkuun. HJK piti palloa ja heillä oli paljon paikkoja läpi ottelun. Olimme aika lailla puolustuskannalla liikkeellä koko toisen jakson, ja kyllähän se 3-3-tasoitusmaali kirpaisi. Siitä kuitenkin pystyttiin vielä nousemaan mitä maukkaimmalla tavalla, kun saatiin iskettyä voittomaali vapaapotkusta Klackenin edessä, Keeney kertaa ottelun kulkua HIFK:n sivuilla.

– Seitsemän maalia per ottelu ei ihan ole sitä, mitä me valmentajat toivomme, mutta loppupeleissä ainoastaan tuloksella on väliä. On harvinaista, että kukaan tekee HJK:ta vastaan neljä maalia. Voimme olla siihen todella tyytyväisiä ja nauttia yhdessä tästä upeasta voitosta, hän jatkaa.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia