AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2024

FC Lahti vahvasti mukana ​Invalidiliiton Helppo liikkua -viikolla

FC Lahti vahvasti mukana ​Invalidiliiton Helppo liikkua -viikolla

Kuva: Juha Tamminen

Invalidiliiton vuosittaista Helppo liikkua -viikkoa vietetään 13.–19.5.2024. Tänä vuonna teemana on turvallinen liikkuminen liikenteessä.

Viikon aikana halutaan kiinnittää huomiota turvalliseen liikkumiseen liikenteessä etenkin, kun henkilöllä on fyysinen vamma ja/tai hän käyttää liikkumisen apuvälinettä.

Kampanjan tavoitteena on tietoisuuden ja ymmärryksen laajentaminen siitä, mitä liikenteen esteettömyys ja saavutettavuus tarkoittaa erilaisille liikkujille. Helppo liikkua -viikon aikana Invalidiliiton jäsenyhdistykset järjestävät useita liikennekasvatusaiheisia tapahtumia ympäri Suomea. Kampanjayhteistyössä ovat mukana Liikenneturva ja jalkapalloseura FC Lahti.

Kampanja tukee FC Lahden arvoja ja vastuullisuusohjelmaa. FC Lahden pelaajat pääsivät kokeilemaan Lahden Stadionin esteettömyyttä yhdessä Invalidiliiton tsemppilähettilään Henry Mannin kanssa. FC Lahden Kaupallinen johtaja Markus Mujunen pitää tärkeänä halua poistaa raja-aitoja jalkapallonkentän ympärillä. Pelaajille oli myös silmiä avaava kokemus kokeilla pyörätuolia.

– PALLO ON MEILLÄ on FC Lahden arvolupaus. Siihen on kirjoitettu vahva ymmärrys oman tekemisen merkityksestä, vastuunkannosta ja halusta muuttaa maailmaa kenties yksinkertaisimmalla esineellä – pallolla. Lahden stadion todettiin suhteellisen esteettömäksi, mutta yhteiskunnassamme on edelleen paljon raja-aitoja, jotka pitäisi kaataa.

- Haluamme vastuullisuusohjelmamme yhteistyökumppaneiden kanssa olla purkamassa aitoja urheilukentän ympäriltä, jotta kukaan ei jää kentän laidalle, Mujunen alleviivaa.

Lisää uutisia