AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 15.5.2024

Gnistanin projekti houkutteli Juhani Ojalan liiganousijaan – ”Siellä on iso halu ja motivaatio”

Gnistanin projekti houkutteli Juhani Ojalan liiganousijaan – ”Siellä on iso halu ja motivaatio”

Juhani Ojala siirtyi täksi kaudeksi Gnistaniin. (Kuva: Juha Tamminen)

Nousijajoukkue Gnistan vahvistui talven aikana useilla kokeneilla pelaajilla, kun puolustuslinjaan hankittiin muun muassa Jukka Raitala, Juhani Ojala ja Teemu Penninkangas. Ojalaa houkutteli Oulunkylään seuran kunniahimoinen projekti.

Ojala pelasi viime kaudella FC Hongassa, mutta joutui talvella etsimään itselleen uutta seuraa. Lopulta vaaka kallistui Hongan puoleen.

- Oli pari vaihtoehtoa. Honka meni tosiaan nurin ja Gnistan vaikutti hyvältä. Totta kai siinä painoi aika isolla vaakakupissa, että se oli pääkaupunkiseudulla. Olemme perheen kanssa asettuneet Espooseen ja oli aika iso kynnys lähteä maakuntiin tai jopa ulkomailla.

- Kyllä se painoi aika paljon vaakakupissa ja sitten se tavallaan se projekti, mikä niillä oli jo talvella käynnissä. Kunnianhimo kuitenkin vaikka pieni seura oli. Toi hyvän fiiliksen ja päästiin aika nopeasti yhteisymmärrykseen, Ojala kertoo päätymistään Gnistaniin Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Gnistan ei halua tulla vain käymään Veikkausliigaan, vaan pyrkii kehittämään seuran toimintaa edelleen. Ojalan mukaan Oulunkylässä on tekemisen meininki.

- Kyllä se on ihan selkeästi aistittavissa. Kyllä tuolla on paljon tapahtunut toimistolla, kentällä ja kentän ulkopuolella. Siellä on iso halu ja motivaatio lähteä kasvattamaan tätä seuraa isostikin, mutta ei liian nopeilla stepeillä. Pitää olla järkeviä askeleita tehdä perusta, minkä päälle kasvattaa. Tuolla on tuo yhteisöllisyys aika hyvin pohjalla, se on tosi tärkeää olla siellä. Se pystyy kannattelemaan myös vaikeina aikoina, ettei se homma lässähdä täysin, jos tulee yksi vaikea kausi. Sen perustan pitää olla rakennettu hyvin ja sitten lähteä pikku hiljaa kasvattamaan, Ojala analysoi.

Ojalan ajatuksia kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista. Lähetyksessä vierailee myös Mehmet Hetemaj.

Gnistan - KuPS Mustapekka Areenalla sunnuntaina 19.5. kello 16.00. Ottelu on Ruudun studio-ottelu ja lähetys käynnistyy kello 15.15.

Lisää uutisia