AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2017

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

SJK:n ja FC Lahden välinen ottelu alkaa keskiviikkona kello 19.30.

SJK ja FC Lahti kohtaavat Seinäjoella keskiviikkona Veikkausliigan avauskierroksella.

Viime lauantaina SJK varmisti itselleen paikan Suomen Cupin finaaliin voittamalla Hongan vierasottelussa. Ottelu meni aina jatko-otteluun sekä rangaistuspotkukilpailuun asti, joten tosipeleistä on jo tullut hyvin kokemusta.

- Tämä on tuntunut jo vähän siltä kuin kausi olisi jo alkanut, kun olemme pelanneet tässä näitä Suomen Cupin otteluita. Ja se on mielestäni vain hyvä, sillä tämä Veikkausliigakauden alku tulee tähän nyt kuin jatkeeksi. Me olemme saaneet pelata tässä nyt jo kolme oikein hyvää kilpailullista ottelua, joissa on ollut pakkovoitto. Ne ovat olleet meille tosi hyviä pelejä ja tuntuu kuin jatkaisimme nyt vain siitä. Sarja-avaus ei varmaan siinä mielessä tuo pelaajillekaan mitään lisäpaineita, vaikka se aina tietenkin iso juttu onkin, kertoo SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

- Se minua tällä hetkellä ilahduttaa kaikkein eniten, että vaikka meillä on vielä töitä tehtävänä sen kanssa, että saamme meidän pelimme kulkemaan juuri siten kuin haluamme - tai että vaikka meidän pelaajat jo tietävät, mitä heidän tulee kentällä tehdä, mutta se ei ole vielä täysin näkynyt meidän pelissä - niin me olemme kuitenkin raapineet voittoja tässä kokoajan. Se kyllä kasvattaa tämän joukkueen sisäistä moraalia. Vaikka kaikki ei vielä aina ole niin hienon näköistä, niin me raavitaan voitto näistä peleistä. Se on tosi hyvä asia, Boström jatkaa.

FC Lahti starttaa kauden 2017 kolmella vierasottelulla, joista ensimmäinen on viime kauden pronssimitalistin SJK:n vieraana. Heti perään lauantaina vastaan asettuu Ilves.

- Tämä kahden pelin puristus on ollut tiedossa jo pitkään ja olemme siihen myös valmistautuneet. Vastustajat ovat skoutattu, suunnitelmat tehty ja pelaajat lyönnissä.

- Me olemme valmiita. Joukkueessa on odottavainen, luottavainen ja hyvä tunnelma. Kaikki paukut on siinä, että saamme Seinäjoelta hyvän tuloksen, kertoo päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

SJK:n andorralainen puolustaja Marc Vales loukkasi itseään viime lauantaina pelatussa Suomen cupin välierässä ja joutui tulemaan vaihtoon. Vielä ei ole varmuutta vamman laadusta, mutta hänen pelikuntoaan katsotaan tarkemmin lähempänä keskiviikon ottelua. Mistään vakavammasta ei pitäisi kuitenkaan olla kyse. SJK joutui pelaamaan hyisissä olosuhteissa täydet 120 minuuttia ja vielä rangaistupotkukilpailun perään, joten moni pelaaja joutui ottelussa koville.

Suomen Cupin ottelussa ei vielä peluutettu uusimpia vahvistuksia, mutta kaksikko Anatolé Abang ja Chema Antón todennäköisesti nähdään mukana kotiavauksessa. Jarkko Hurme ei ole vielä toipunut täysin joulukuun operaatiosta ja Matej Hradecky on aloittanut pitkän kuntoutuksen hyvin menneen operaation jälkeen. Pelikieltoja ei ole, joten Boström pääsee valitsemaan kokoonpanon kovasta ryhmästä.

FC Lahden osalta kausi starttaa hyvää aikaan. Vaikka Suomen Cup meni kuhnureiden osalta mönkään, niin Espanjan leiri ja sen jälkeiset harjoitusottelut ovat tuoneet joukkueelle hyvin itseluottamusta. Lisäksi uudet vahvistukset Stenio sekä Marko Simonovksi ovat saaneet rauhassa sopeutua uuteen joukkueeseen.Kuhnureiden pelaajatilanne on hyvä, sillä ainoastaan Pyry Kärkkäinen on edelleen sivussa, mutta hänenkin osaltaan toipuminen on hyvässä vauhdissa.


SJK-FC Lahti OmaSP Stadionilla keskiviikkona 5.4. kello 19.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia