AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 25.10.2018

KuPS-kapteeni nauttii isoista panoksista - ”Jokainen jätkä haluaa saarelta voiton”

KuPS-kapteeni nauttii isoista panoksista - ”Jokainen jätkä haluaa saarelta voiton”

Kuva: Juha Tamminen

KuPS:n menestyksekäs Veikkausliigakausi päättyy lauantaina kihelmöivissä tunnelmissa. Ohjelmassa on sarjakauden viimeinen liigaottelu, jossa pelataan isoista asioista.

Kolmantena olevat kuopiolaiset taistelevat pronssimitalista ja tavoitteen saavuttaminen edellyttää joukkueelta vierasvoittoa Ahvenanmaalta. Joukkue lähti pitkälle pelimatkalleen jo torstaina ollakseen valmiina kauden ratkaisupeliin. Kapteeni Petteri Pennanen odottaa kauden viimeistä sarjapeliä suurella innolla.

- Fiilis on todella odottava. Nämä ovat pitkiä päiviä odotella lauantaita ja kello 15.00:ttä, jolloin pillinvihellys vihdoinkin kuuluu. On upeaa aikaa elää tällaista syksyä, kun jokaisessa loppukauden pelissä on todella iso panos. Se on varma, että jokainen jätkä haluaa saarelta voiton, mitalin ja europaikan. Se on se ainut, mitä me lähdemme sieltä hakemaan. Mitali ja europaikka ovat olleet selvänä tavoitteenamme kauden alusta asti, Pennanen korostaa.

Pennanen toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kummipelaajana. Hän pelaa loistavaa sarjakautta ja viidennestä KuPS-kaudesta on tulossa jopa koko tähänastisen peliuran paras. Kapteeni on kerännyt yhteensä 24 Ilta-Sanomien tähteä, eniten joukkueestaan.

Pennanen on lisäksi valittu neljä kertaa LähiTapiolan ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi ja hänet on palkittu kolmesti Irene Partasen maankuululla kalakukolla. Pelikausi 2018 on sisältänyt paljon hyvää ja pelaaja on itsekin tyytyväinen kauteensa.

- Henkilökohtaisesti täytyy sanoa, että on ollut paras kauteni koko uralla. Ehjänä on saanut olla ja olen päässyt pelaamaan isoimmat peliminuutit Veikkausliigassa. Kaudessa on ollut paljon hyvää. Nyt on takana ensimmäinen talvi, kun sain treenata kunnolla ilman vammoja tai kuntoutusta. Sain laittaa itseni hyvään fyysiseen kuntoon ja tiesin sen, että jos kroppa pysyy kunnossa niin varmasti kulkee. Kyllä tyytyväinen pitää olla.

Pennanen viimeisteli TPS-ottelussa tämän kauden 12:nnen liigamaalinsa, mikä on pelaajan uusi henkilökohtainen kausiennätys. Hän teki huhtikuussa neljä maalia joukkueen edellisellä pelireissulla Maarianhaminassa.

- Se oli tietysti hieno onnistuminen. Ei varmaan montaa kertaa tule uralla enää samanlaista eteen. Paremmin kuitenkin muistan nämä syksyn pelit, joissa on ollut todella isot panokset ja joissa on pystynyt auttamaan joukkuetta voittamaan, kapteeni muistuttaa.

KuPS pelaa vahvaa syksyä viime vuoden tapaan. Yhdestätoista edellisestä liigapelistä on saavutettu kahdeksan voittoa, kaksi tasapeliä ja ainoastaan yksi tappio. Mahtavaa menoa on kestänyt jo pari kuukautta ja Pennanen uskoo vireen kestävän vahvana pelikauden loppuun saakka.

- Ei katkaista sitä nyt enää. Siitä lähdetään. Vahvaan syksyyn on varmasti moniakin syitä. Joukkueen pelipaikat on saatu selkeiksi ja ukot terveiksi. Enää ei ole tullut liikaa vaihtelua eikä liikaa muutoksia kokoonpanoon. Siirtoikkunassa me saimme hyviä pelaajia, jotka toivat meille puuttuvan vahvistuksen ja ne puuttuvat prosentit mitä me olemme tarvinneet. Kaikki uudet pelaajat ovat onnistuneet erittäin hyvin.


IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 27.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia