vko.42 // 21.10.2018

KuPS kiri voittoon (KuPS-TPS 2-1)

KuPS nousi tappioasemasta 2-1 (0-1)-voittoon TPS:aa vastaan ja pelaa päätöskierroksella liigapronssista ja europaikasta. TPS puolestaan taistelee edelleen suorasta säilymisestä.

Kuopiolaiset tarvitsivat ottelusta kotivoittoa ja lähtivät hyökkäämään alusta lähtien. Hyökkääjä Ilmari Niskanen kehitti päädystä ensimmäisen maalitilanteen jo 5. peliminuutilla, TPs-puolustus katkoi tilanteen. Keskikenttäpelaaja Ville Saxman pääsi yrittämään maalintekoa loistavasta pystypallosta, Saxmanin nosto meni niukasti takatolpan ohitse (7 min). Niskanen pääsi kiinni loistavaan ristipalloon, Niskasen mainio maalintekoyritys meni nytkin niukasti takatolpan ohitse (18 min). Kuopiolaisilla oli vielä yksi mainio maalintekotilaisuus (21 min), lähinosto meni tällä kertaa maalin ylitse.

Pelitapahtumat tasaantuivat vauhdikkaan alun jälkeen ja TPS alkoi saada hyvää otetta. Tepsi pääsi johtoasemaan 36 minuutin jälkeen, kun kuopiolaismaalille kehittyi kiperä tilanne ja Elias Ahde pääsi junttaamaan pallon kuopiolaisverkkoon: 0-1. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Mitalijanoisella KuPS-joukkueella oli 45 peliminuuttia aikaa näyttää kyntensä ja nousu voittoon onnistui jälleen kerran. Ensimmäinen tasoituspaikka tyssäsi paitsioon (49 min), seuraavasta kamppailutilanteesta ei vihelletty rankkaria (54 min) ja Saxmanin napakka veto osui TPS-maalin sivuverkkoon (55 min). Tunnin pelaamisen jälkeen pilkku vihellettiin: KuPS-hyökkääjä Lucas Rangel kaadettiin alueella ja KuPS-kapteeni Petteri Pennanen viimeisteli pilkulta tämän kauden 12:nnen Veikkausliigamaalinsa: 1-1 (66 min).

TPS:n maalihai Sterling Yateke pääsi laukomaan hyvästä tilanteesta kohti KuPS-maalia, veskari Otso Virtanen torjui kovan vedon kulmaksi (69 min). Kuopiolaisten vahva loppupainostus tuotti tulosta kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä: sivurajalta lähti laitakeskitys kohti TPS-maalia ja pallo meni sisään turkulaispuolustajan kautta: 2-1 (80 min). Osuma merkittiin virallisiin ottelutilastoihin TPS:n omana maalina.

Sähköinen ja jännittävä sunnuntai-iltapäivä päättyi kuopiolaisten iloisiin voitonjuhliin. KuPS jatkaa tiivistä mitalitaistoaan Hongan kanssa ja päättää oman sarjakautensa viikon kuluttua Ahvenanmaalla. TPS esiintyi Kuopiossa miehekkäästi ja päättää oman sarjakautensa omalla kotikentällään mestarijoukkue HJK:ta vastaan.

IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 27.10. kello 15.00 ja TPS-HJK Veritas Stadionilla lauantaina 27.10. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n tiedote