AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2018

​TPS päätöskierroksella pakkovoiton edessä - "Ei tämä itseluottamuksesta ole kiinni"

​TPS päätöskierroksella pakkovoiton edessä - "Ei tämä itseluottamuksesta ole kiinni"

Mika Ääritalo tietää, että päätöskierroksen haaste on TPS:lle todella kova. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS koki karun tappion sunnuntaina KuPS:n vieraana.

TPS johti Kuopion Palloseuraa vieraissa Elias Ahteen maalilla vielä tauolla. Toisella jaksolla isäntäjoukkue kuitenkin tuli ensin tasoihin Petteri Pennasen maalilla ja kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä ohi turkulaisten epäonnisella omalla maalilla.

Näin ollen TPS on ensi lauantain päätöskierroksella kovan paikan edessä. Joukkue on karsijan paikalla 29 pisteellä, ja vastaan asettuu päätöspelissä Suomen mestari HJK.

TPS:n on pakko voittaa ottelu, jotta suora säilyminen on mahdollista. Sekään ei välttämättä riitä, jos 31 pisteessä olevat SJK ja IFK Mariehamn saavat pisteitä omista peleistään.

Palloseurassa tiedetään, että lauantaina on paljon pelissä. Liigakarsinnassa Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi tullut joukkue - eli TPS, SJK tai IFK Mariehamn - kohtaa Ykkösen toiseksi tulleen joukkueen eli HIFK:n tai KPV:n.

- KuPS löi toisella puoliajalla enemmän painetta ja näin siinä silloin usein käy. Me ollaan kuitenkin viime aikoina pelattu ihan hyvin ja myös voitettu pelejä, joten ei tämä itseluottamuksesta ole kiinni. Viimeisen kierroksen ottelulla on nyt paljon merkitystä ja meidän pitää voittaa kotona HJK, TPS:n hyökkääjä Mika Ääritalo sanoi.


TPS-HJK Veritas Stadionilla lauantaina 27.10. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia