AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 7.5.2024

Nuorten maajoukkueitten päävalmentajiksi runsaasti hakemuksia

Nuorten maajoukkueitten päävalmentajiksi runsaasti hakemuksia

Kuva: SPL

Palloliiton tyttöjen ja poikien alle 15-, 17- ja 19-vuotiaiden maajoukkueiden päävalmentajien tehtävät asetettiin avoimeen hakuun huhtikuun alussa. Kaikki kuusi tehtävää ovat kahden vuoden määräaikaisuuksia (1.1.2025-31.12.2026), joissa on optio vuosille 2027-2028.

Seurojen kokous vahvisti 26.4. Palloliiton uuden strategian vuosille 2025–2028. Palloliiton uusi nelivuotinen strategiakausi alkaa tammikuussa 2025 ja nuorten maajoukkueiden päävalmentajien nykyiset määräaikaiset sopimukset päättyvät vuoden 2024 eli kuluvan strategiakauden lopussa. Nyt valittavat päävalmentajien tehtävät käynnistyvät uuden strategiakauden alussa, tammikuussa 2025.

Palloliitto vastaanotti tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajatehtäviin kaikkiaan 53 hakemusta, joista 38 tuli ulkomailta.

Poikien maajoukkueiden päävalmentajatehtäviin tuli kaikkiaan 125 hakemusta, joista 88 ulkomailta.

– Hakijoita tuli sekä tyttöjen ja poikien maajoukkueissa selvästi eniten U19-maajoukkueen päävalmentajan tehtävään, joka toteutettiin myös kansainvälisenä hakuna. Naisia haki tehtäviin hyvin vähän, mutta heitä on kuitenkin mukana prosessissa, mikä on myönteinen uutinen, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Aki Hyryläinen kertoo.

– Nyt meillä on haastatteluissa ensimmäinen kierros käynnissä. Prosessi vie luonnollisesti aikaa, koska haluamme kuulla kattavasti laadukkaiden sekä osaavien hakijoiden näkemyksiä ja löytää tehtäviin sopivimmat henkilöt. Nuorten maajoukkuevalmentajat ovat tärkeässä ja keskeisessä roolissa tulevalla strategiakaudella, missä pelaajakehitykselle on osoitettu merkittävät tavoitteet, Hyryläinen sanoo.

Palloliitto julkaisee hakijamäärät ikäluokittain, kun lopulliset valintapäätökset on tehty.

Lisää uutisia