FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.43 // 26.10.2018

KuPS-maalivahdille ei kelpaa kuin voitto - ”Olemme koko kauden tähdänneet siihen”

KuPS-maalivahdille ei kelpaa kuin voitto - ”Olemme koko kauden tähdänneet siihen”

Kuva: Juha Tamminen

KuPS juhlii lauantaina joko pronssia tai kokee suuren pettymyksen ja jää neljänneksi. Tässä kuopiolaisten panos kauden viimeiseen otteluun IFK Mariehamnia vastaan.

KuPS ja FC Honka lähtevät päätöskierroksen otteluihin tasapisteissä kolmantena, mutta kuopiolaisten maaliero on kaksi osumaa parempi. KuPS kohtaa IFK Mariehamnin vieraissa ja espoolaiset VPS:n kotona. Maalivahti Otso Virtanen myöntää, että ero kolmannen ja neljännen sijan välillä on tänä vuonna valtava.

- Ero on kuin yöllä ja päivällä. Olemme koko kauden tähdänneet siihen, että uusimme europaikan. Olemme pelanneet Veikkausliigan viimeisen kolmanneksen hyvin. Jos emme ole kolmansia, niin se on iso pettymys. Ja sama tietysti Hongalle, he haluavat sitä varmasti myös, Virtanen kiteyttää.

- Joukkueessa on todella hyvä fiilis. Kaikilla on hauskaa ja kaikista huomaa, että pelaamme isoista panoksista. Meillä on rento meininki, ei kenelläkään purista liikaa.

IFK on Virtaselle erityisen tuttu vastus, sillä hän pelasi joukkueessa kaudet 2013-2015. 24- vuotias allekirjoittaa täysin väitteen, että IFK on yksi sarjan vaikeimmista vierasvastustajista.

- Silloin kun pelasin siellä itse, niin olin aina erityisen luottavainen ennen kotipelejä. Kenttä on niin erilainen kuin muualla ja IFK treenaa ja pelaa siinä koko ajan. Kenttä on pieni ja he tiedostavat miten siinä kannattaa pelata. Se tekee heistä vahvan kotijoukkueen. Matka Ahvenanmaalle saattaa rasittaa toisia enemmän ja toisia vähemmän, osa ei tykkää matkustaa laivassa.

KuPS:lla on kuitenkin tältä kaudelta erityisen iloiset muistot "Grönvittin" kotipesästä. Joukkue haki huhtikuussa 4-1-voiton kapteeni Petteri Pennasen iskettyä kaikki neljä osumaa. Kuopiolaiset voittivat myös kotiareenallaan toukokuussa, tuolloin 2-1-lukemin.

Erityisen lauantain ottelusta tekee sarjataulukko, sillä molemmilla joukkueilla on panokset korkealla. IFK varmistaisi voitolla suoran säilymisen sarjassa.

- Odotan kovaa kamppailua, molemmat pelaavat tärkeistä pisteistä. Niitä ei varmasti saa helposti. Meidän otteluhan on kierroksen ainut, jossa molemmilla on suuret panokset. Toivottavasti yleisö löytää paikalle, tämä on IFK:llekin todella tärkeä ottelu.

- Viimeksi Pete Pennanen otti meidän koko joukkueen reppuselkään, toivottavasti tälläkin kertaa. Se on yksi niistä peleistä, jotka tästä vuodesta muistaa parhaiten. Se oli aika uskomaton suoritus, maalivahti kertaa.

Wiklöf Holding Arenalla saatetaan siis nähdä monenlaista draamaa. Se on varmaa, että katsomossa ja vaihtopenkeillä vilkuillaan tasaisin väliajoin miten muissa liigaotteluissa tilanteet elävät. Virtanen ei usko minkään ylimääräisen paineen vaikuttavan omiensa suorittamiseen.

- Tiesimme viime kierroksella, että Honka meni johtoon, kun olimme itse 0-1-häviöllä. Tieto ei vaikuttanut meihin, nousimme silti voittoon.


IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 27.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia