AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2018

KuPS:n ja Pallokissojen fuusio konkretisoituu - Pallokissojen edustus KuPS:n alle

KuPS:n ja Pallokissojen fuusio konkretisoituu - Pallokissojen edustus KuPS:n alle

Kuva: Miska Savolainen / KuPS

Kuopion Palloseuran ja Kuopion Pallokissojen seurafuusio ottaa ensimmäisen askeleen, kun Pallokissojen edustusjoukkueen kilpailutoiminta siirtyy Kuopion Palloseuran väreihin.

Edustusjoukkueiden kilpailutoiminnan yhtenäistäminen on ensimmäinen vaihe prosessissa, jonka päämääränä on yhdistää kuopiolainen seurajalkapalloilu keltamustien värien pariin. Jatkossa käydään huolelliset neuvottelut junioritoimintojen yhdistämisestä ja toteutuessaan tämä tarkoittaa sitä, että Kuopion Palloseura on Suomen neljänneksi suurin jalkapalloseura ja Pohjois-Savon suurin urheiluseura jäsenmäärillä mitattuna.

Kuopion Palloseura Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Heiskasen mukaan kyseessä on tärkeä osa Kuopion Palloseuran lähes satavuotisessa historiassa.

- Tasa-arvoasiat ovat tärkeitä ja me haluamme olla mukana tasa-arvoa edistämässä. Haluamme profiloitua kaikkien KuPS:ksi ja tällä tavalla saamme aivan eri tavalla kokonaiset perheet mukaan seuramme arkeen ja juhlaan, Heiskanen muistuttaa.

- Loppuvaiheessa KuPS tulee koskettamaan suoraan noin 3500:tta harrastajaa ja seuran jäsentä ja välillisesti kymmeniä tuhansia perheenjäseniä ja läheisiä. Uskomme ja toivomme tämän vaikuttavan seuran kiinnostavuuteen ja näkyvyyteen ennennäkemättömällä tavalla, joka parantaa vaalimaamme yhteisöllisyyttä entisestään. Pohjois-Savon suurimpana seurana olemme vastuullisessa asemassa jalkapallon merkityksen korostamisessa ympärivuotisena liikuttajana ja osana savolaista urheilukulttuuria, Heiskanen korostaa.

Pallokissat ry:n puheenjohtaja Jarmo Hartikainen pitää myös seurojen yhdistymiseen liittyvää yhteistyötä tärkeänä kuopiolaisen ja savolaisen jalkapallon kehittämisessä.

- Hankkeessa on tehty iso ja hyvä selvitystyö ja nyt pääsemme jättämään Suomen Palloliitolle hakemuksen sarjapaikan siirrosta. Hankkeeseen on sovittu hyvät tavoitteet ja hyvä yhteistyömalli ja tavoitteena on tasavertainen asema Veikkausliigaan nähden. Hanke on hyvin pohjustettu ja uskon, että tästä syntyy jalkapalloperhe joka on ollut tavoitteenakin, Hartikainen toteaa.

Valtakunnallisesti tunnetun KuPS-brändin uskotaan edesauttavan naisjoukkueen nopeaa paluuta takaisin pääsarjatasolle sekä helpottavan niin pelaajien kuin valmentajien houkuttelemista kuopiolaisen naisjalkapalloilun pariin.


IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 27.10. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia