vko.18 // 3.5.2018

RoPS:lle kauden ensimmäinen tappio (RoPS-FC Honka 1-2)

RoPS koki kauden ensimmäisen tappionsa Veikkausliigan kaudella 2018, kun FC Honka yllätti sarjajohtajan Rovaniemellä maalein 2-1 (0-1)

RoPS meni johtoon aivan ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Lassi Lappalainen siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon 44. peliminuutilla. 76. minuutilla RoPS:n maaliverkko viimein heilahti Veikkausliigakaudella 2018, kun Macoumba Kandji toi Hongan tasoihin. Youness Rahimi iski erotuomarin antamalla lisäajalla Hongan 2-1-voittoon.

FC Honka on pelannut alkukauden paremmin kuin tulokset osoittavat, ja sen se näytti tänään myös Napapiirillä. Kotijoukkue RoPS joutui varsinkin avausjaksolla olemaan pitkiä jaksoja pallottomana.

Absoluuttisesti vaarallisimmat maalipaikat loi kuitenkin RoPS. Lassi Lappalainen oli karata Hongan linjalta jo kahden minuutin kohdalla, mutta vieraat pelasti jenkkivahti Timothy Murrayn oikea-aikainen ulostulo. Lappalainen karkasi maalintekoon aivan avausjakson lopulla. Lappalaisen löysi vasemmasta laidasta erinomaisella avaavalla syötöllä Taye Taiwo.

Toiselle jaksolle RoPS-luotsi Toni Koskela vaihtoi keskikentälle Lucas Lingmanin varoituksen saaneen Antti Okkosen tilalle.

Paperilla ottelun osuvimmat vaihdot suoritti kuitenkin FC Honka. Espoolaisten tuore kärkimies Macoumba Kandji ennätti olla kentällä vasta kymmenisen minuuttia, kun senegalilainen oli jo aiheuttamassa hämmennystä RoPS:n rangaistusalueella.

RoPS:n maali oli pysynyt puhtaana jo 615 minuuttia, kun kuparinen lopulta särkyi. Kandjin nousu ja viimeistely olivat ensimmäinen maali RoPS-verkkoon tälle kaudelle. Espoon ottelun toinen vaihtomies Youness Rahimi viimeisteli lisäajalla loppunumerot laadukkaan yksilösuorituksen päätteeksi.

Ilves - RoPS Ratinan stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30 ja FC Honka - IFK Mariehamn Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 7.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: RoPS:n verkkosivut