AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2018

Leo Väisänen pelaa huimaa kevättä: ”Itseluottamukseni on korkealla”

Leo Väisänen pelaa huimaa kevättä: ”Itseluottamukseni on korkealla”

Kuva: Juha Tamminen

Sarjajohtaja RoPS:n riveistä valittiin peräti kuusi pelaajaa Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen. Lisäksi Toni Koskela pokkasi kuukauden valmentajan tittelin. Leo Väisäsen mukaan joukkue pelaa parhaimmillaan hurmostilassa, jossa kaikilla on kova itseluottamus.

RoPS voitti viisi kauden ensimmäistä peliään. Ensimmäinen tappio ja päästetty maali tuli seitsemännellä kierroksella torstaina FC Honkaa vastaan. Rovaniemeläiset pitivät oman päänsä puhtaana huikeat 615 minuuttia.

Mikä tähän johti, miksi joukkueen puolustaminen erityisesti oli niin laadukasta?

- Joukkueena puolustaminen, jokainen on valmis sitoutumaan omaan rooliin. Kaikki haluavat puolustaa omaa maalia. Vastustajat eivät ole saaneet paljon paikkoja, olemme olleet hyvin organisoituja. Hyvä puolustus lähtee hyökkäyspelaajista, Leo Väisänen perustelee.

- Meillä on monia johtajatyyppejä, ei ole yhtä selvää. Olemme pelanneet yhdessä hyvin. Tiedämme, miten toiset liikkuvat ja reagoivat tilanteisiin. Hyvä yhteishenki auttaa paljon asiaa. Nolla pysyi pitkään, joten harmittahan se ensimmäinen maali, kun menossa oli niin huikea putki. Toisaalta eihän mikään voi koko kautta kestää, joten se oli ajan kysymys.

RoPS avasi kauden voittamalla IFK Mariehamnin, VPS:n, KuPS:n, PS Kemin ja FC Lahden. TPS:n kanssa tulokseksi kirjattiin 0-0 ja ensimmäisen tappion aiheutti siis Honka lukemin 2-1.

- Kokonaisuudessaan parhaat pelimme olivat varmasti IFK Mariehamnia ja PS Kemiä vastaan. Vastustajilla ei ollut paljoa sanottavaa niissä, Väisänen toteaa.

- Meidän vahvuus on monipuolisuus. Pystymme pelaamaan lyhyttä ja pitkää syöttöä. Kun pääsemme hurmostilaan, niin tuntuu, että kaikki onnistuu ja kaikilla on hyvä itseluottamus. Pidämme hauskaa kentällä.

Väisänen debytoi Veikkausliigassa keväällä 2016 HJK:n paidassa. Loppukauden hän pelasi PK-35 Vantaassa lainalla. Kaksivuotinen sopimus RoPS:n kanssa kirjoitettiin seuraavana talvena. Viime kaudella hän sai tililleen 22 ottelua ja yhden maalin Juha Malisen RoPS:ssa. Nyt alla on seitsemän täyttä ottelua eli 630 minuuttia.

- Viime kausi oli minun osaltani mitä oli. Sairastelin paljon ja nyt taas olen saanut treenata pitkään terveenä ja kroppa ehjänä. Itseluottamukseni on tällä hetkellä korkealla.

- Parannettavaa on aina, mutta kertoohan se jotain meistä kaikista, että oman pään nolla pysyi niin kauan. Pari viimeistä peliä ovat olleet meiltä joukkueena heikompia kuin niitä edeltäneet. Nyt haluamme taas saada pelin kuntoon, kun kohtaamme llveksen maanantaina.

Väisänen pelaa siis kolmatta kauttaan Veikkausliigassa ja kuuluu lisäksi Suomen U21-maajoukkueeseen. Peliaikaa Pikkuhuuhkajista on varmasti tulossa jatkossakin, niin vahva nuoren alkukausi liigassa on ollut.

Leon isoveli Sauli Väisänen pelaa jo viidettä kauttaan ulkomailla, tällä hetkellä Italiassa, joten lienee selvää, että myös Leon tähtäin on Suomen rajojen ulkopuolella.

- Yritän ajatella asiaa mahdollisimman vähän. Tietysti ulkomaan kentät ovat tavoitteeni jossain vaiheessa. En kuitenkaan ota siitä mitään stressiä, peli kerrallaan mennään. Sitten nähdään mitä tapahtuu, kun sen aika on.

Väisänen valittiin keskiviikkona julkaistuun Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen yhdessä RoPS-kollegoidensa Lassi Lappalaisen, Lucas Lingmanin, Juho Hyvärisen, Taye Taiwon ja Antonio Regueron kanssa. Kuukauden valmentajan tittelin pokkasi Toni Koskela.

- Se on mukava pieni lisä hyvin tehdystä työstä. Se oli minulle ensimmäinen kerta ja tuli kyllä hyvä fiilis, Väisänen iloitsee.

- Tonin onnistuminen näkyy kentällä ja tuloksissa. Hän on tehnyt todella hyvää duunia täällä ja se alkaa tuottaa tulosta, hän lisää.


Ilves - RoPS Ratinan stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia