FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 6.5.2018

FC Hongalla selvä tavoite maanantaille: ”Uskomme siihen vakaasti”

FC Hongalla selvä tavoite maanantaille: ”Uskomme siihen vakaasti”

FC Honka sai päättää viime kauden nousujuhliin. (Kuva: Juha Tamminen)

Sarjanousija FC Honka jatkaa kauttaan maanantaina kotikentällä. Vastustajaksi saapuu IFK Mariehamn, jolla on niin ikään alla voitto.

FC Honka nappasi kauden avausvoittonsa torstaina Rovaniemeltä, kun RoPS kaatui Macoumba Kandjin ja Youness Rahimin maaleilla 2-1-lukemin. IFK Mariehamn puolestaan kaatoi maali-ilottelussa sarjanousija TPS:n 3-2.

Espoolaiset ovat pelanneet ennen maanantaita kaksi kotiottelua ja saalistanut niistä kaksi tasapelipistettä. Yhteensä joukkueella on viidestä pelistä kasassa kuusi pistettä.

- Kotipeliin lähdetään aina voitto mielessä. IFK puolustaa todella kurinalaisesti, pelistä tulee meille vaikea. Heillä on hyökkäyksessä muutamia vaarallisia pelaajia, kuten Aleksei Kangaskolkka ja Robin Sid, joka on ymmärtääkseni hyvässä iskussa tällä hetkellä. Meidän täytyy onnistua taas maksimaalisella tavalla, että saamme voiton. Uskomme siihen vakaasti ilman muuta, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara toteaa.

Honka palasi kaudeksi 2018 Veikkausliigaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Vasara on omiensa kauden alkuun suhteellisen tyytyväinen (lue Sarjakärjen kukistaminen maistui espoolaisille - "Kopissa oli iloa ja helpottuneisuutta"). Vasara uskoo sarjan tarjonneen myös yleisölle viihdyttävää seurattavaa.

- Muutama joukkue on pelannut todella tiukkaan tahtiin, joka aiheuttaa ristiinpelaamista. Sarja näyttää isossa kuvassa varsin tasaiselta ja mielenkiintoiselta. Sarjataulukko on tietysti vielä repaleinen, kun joukkueilla on eri määrä otteluita pelattuna. Muutamalla voitolla nousee kummasti.

- RoPS:ia moni veikkasi alemmas, mutta Toni (päövalmentaja Koskela) on saanut siellä hommat hyvin käyntiin. Pelit ovat olleet tasaisia ja sen mekin olemme saaneet huomata. Olemme mukana niissä, mutta voittoon vaaditaan kunnon onnistumista.


FC Honka - IFK Mariehamn Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia