AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 9.10.2017

Kuukauden Rajala-kuva: Yhdessä

Kuukauden Rajala-kuva: Yhdessä

Syyskuun Rajala-kuvassa fanit seuraavat pukukopin ulkopuolella Ilveksen perinteistä voitontanssia. (Kuva: Kyösti Karila)

Veikkausliiga.com tekee kuukausittain kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Nyt kuva on valittu syyskuulta 2017.

Syyskuun Rajala-kuva on otettu 10.9. pelatussa Ilveksen kotiottelussa, kun he saivat vieraakseen RoPS:n. Kuvassa Ilves-fanit seuraavat pukukopin ulkopuolella, kun pelaajat tanssivat ja laulavat perinteistä voitonlaulua. Kuvan on ottanut Kyösti Karila, joka kertoo tilanteesta seuraavaa:

– Kopista kuului kova meteli, sillä pelaajat lauloivat tuttuun tapaan "Hyppää, jos sä Ilves oot" -voitonlaulua. Kuvassa näkyy myös faneja, jotka odottivat kopin edustalla nimmareita ja selfieitä.

Iso osa faneista on junioreita, jotka odottavatkin Karilan mukaan pelaajien kohtaamista joka kotiottelun jälkeen.

– Pidän siitä, miten Ilves on junioritoiminnassa mukana. On hienoa, että junnut pääsevät lähelle pelaajia. Nämä tilanteet ovat heille hyvin voimaannuttavia, Karila kertoo.

Jalkapalloa fanaattisesti nuoresta asti elänyt Karila on harrastanut monta vuotta musiikkikuvauksia. Kentän laidalle hän päätyi uteliaisuudesta testata, miten oma kuvauskalusto taipuu jalkapallo-otteluiden kuvaamiseen. Rajalan kuvaajapassi antoi siihen oivan tilaisuuden ja pelien kuvaaminen osoittautui hauskaksi.

– On hienoa päästä tallentamaan kameralle pelaajien ja valmentajien välisestä vuorovaikutuksesta jotain sellaista, mikä ei välity katsomoon asti.


Joukkueurheilu on yhdessä tekemistä

Syyskuun Rajala-kuvan on valinnut Veikkausliigan uusi markkinointijohtaja Ville-Mikko Korkka.

– Kuva ilmentää kokonaisuudessaan aitoutta. Siinä ei ole havaittavissa mitään teennäisyyttä tai nykyajalle tyypillistä esiintymistä. Karilan otos kuvastaa erinomaisesti joukkueurheilun syvintä olemusta: yhdessä tekemistä.

Korkka sanoo kuvan olevan myös eräänlainen läpileikkaus faneista.

– Jalkapallo on ihmisiä ja sukupolvia yhdistävä peli, ikään katsomatta.


Syyskuun 2017 Rajala-kuva:

Kuvaaja: Kyösti Karila

Kuvan tekniset tiedot: CANON 6D | CANON EF 70-200 f/4 L USM | f/4, 1/500s, ISO 640, 145mm

Pääset tututstumaan Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.

Lisää uutisia