FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.31 // 1.8.2017

Kuukauden Rajala-kuva: Nimikirjoitus

Kuukauden Rajala-kuva: Nimikirjoitus

Heinäkuun Rajala-kuvassa JJK:n Verneri Välimaa kirjoittaa nimikirjoituksensa junioripelaajan palloon. (Kuva: Jussi Reinilä)

Veikkausliiga.com tekee kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta kuukausittain. Nyt kuva on valittu heinäkuulta 2017.

Heinäkuun Rajala-kuva on otettu 16.7. pelatussa JJK:n kotiottelussa, kun he saivat vieraakseen SJK:n. Kuvassa JJK:n Verneri Välimaa kirjoittaa ottelun jälkeen nimikirjoitusta oman seuransa junioripelaajalle. Kuvan on ottanut Jussi Reinilä, joka kertoo tilanteesta seuraavaa:

— Olin jo pakkaamassa tavaroita pelin jälkeen, kun huomasin yhden pelaajan vielä jakavan nimikirjoitusta. Niinpä kaivoin kameran takaisin esiin ja nappasin kuvan. Olen usein pelien jälkeen tykännyt jäädä kyttäämään haastattelutilanteita, koska silloin pelaajat eivät pääse kameraa karkuun. Nimikirjoituskuvissa haasteena on saada sekä nimmarin antaja että saaja hyvin näkyviin. Valokuvaajana haluan vangita hetken sellaisena kuin se on, enkä asetella ihmisiä tiettyihin asentoihin.

Reinilä kertoo kuvaanneensa JJK:n otteluita noin seitsemän vuoden ajan. Hän kertoo nimmarikulttuurin muuttuneen vuosien varrella.

— On hauska huomata, ettei nykyään enää pelkkä nimmarin pyytäminen riitä, vaan nykypäivänä napataan selfie.


Molemminpuolista kunnioitusta

Heinäkuun Rajala-kuvan on valinnut Veikkauksen yhteyspäällikkö Tapio Imporanta.

— Kuvasta välittyy hienosti molemminpuolinen kunnioitus ja yhteenkuuluvuus samaan seuraan. Arvostan suuresti pelaajia, joilla on aikaa ja tahtoa tavata seuransa kannattajia ja junnuja - oli sitten takana voitokas ottelu tai tappio. Kohtaamisilla on usein hyvin tärkeä merkitys etenkin junioreille ja näitä tapahtumia muistellaan vielä vuosikymmenten jälkeen suurella lämmöllä, Imporanta perustelee.


Heinäkuun 2017 Rajala-kuva:

Kuvaaja: Jussi Reinilä

Kuvan tekniset tiedot: Canon EOS 5D Mark III | EF50mm f/1.4 USM | 1/4000sec, f/2, ISO-50, 50mm

Pääset tututstumaan Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.